Zrenjanin-U organizaciji Grada Zrenjanina, Turističke organizacije grada i Kulturnog centra Zrenjanina, na Trgu slobode u Zrenjaninu održaće se tradicionalna manifestacija “Novogodišnja čarolija – Grad otvorenog srca”, prigodan program povodom novogodišnjih praznika.

 

Proslava počinje u danas, 31. decembra, tačno u podne, a nastupaju Gradski dečiji hor, hor vrtića “Vila” i “Crvenkapa”, horić “Sanjalice”, Gimnastičko plesni klub “Free Dance” i CEKOM – Centar za kreativno odrastanje mladih, sa predstavom “Da li gusari dobijaju paketiće?”.

Svi mališani na trgu biće počašćeni slatkišima koje će im podeliti Deda Mraz!

 

Svake subote u 10 časova na Fejsbuk strani Kulturnog centra održava se dečji onlajn program. Program se organizuje sa osnovnim ciljem sagledavanja velikog broja pitanja i pružanja odgovora kroz niz praktičnih saveta koji su važni za razvoj deteta i pomažu roditeljima u njihovom odrastanju. Radionice su kreativne i edukativne i pored savladavanja niza veština pružaju i saznanja iz raznih oblasti života, komunikacije, istorije grada, zdravlja i opšte kulture.

Predviđen raspored održavanja radionica:

 

 

Subota, 1. januar
– Novogodišnja predstava „Da li i gusari dobijaju paketiće?„
Centra za kreativno odrastanje i multikulturalnu saradnju – „Cekom“
Subota, 8. januar
– Radionica umetničkog studija „Kolorino“ koju će voditi Sanela
Dunđerski.
Subota, 15. januar
– Radionica robotike

Ovo je prva u nizu radionica programiranja i robotike za namlađe. Upoznavanje sa mikro bit kompjuterčićem i mikro MaQueen robotom, mogućnostima njihove primene i programiranja.

Subota, 22. januar
– „Kako raspolagati novcem?„
Radionica profesora Siniše Garčeva
Subota, 29. januar
– Radionica: „Čitanjac sa bibliotekarima“

 

Podsetnik

U toku trajanja elektronskog dečjeg programa predviđeno je neki od učesnika, prateći onlajn program KCZR, ukoliko žele, snime svoj video zapis na osnovu datih uputstava i učestvuju u nagradnoj igri u kojoj najuspešnije učesnike očekuju vredne nagrade. Video prilozi šalju se na elektronsku adresu: nikoleta@kczr.org