Zrenjanin- Kompanija “Štrabag”, u svojstvu izvođača radova, saopštila je da u ponedeljak, 28. februara 2022. godine, počinje s izvođenjem radova na pojačanom održavanju 8,7 kilometara državnog puta I-B reda 13 na deonici kroz grad, od Žitnog trga u Zrenjaninu do Ečke, odnosno ukrštanja s putevima za Lukićevo i Orlovat.

 

Radovi će se izvoditi fazno, po deonicama, a u ponedeljak počinju istovremeno na dve deonice, uz totalnu obustavu saobraćaja i njegovo preusmeravanje na alternativne pravce. Planirani rok za izvođenje radova na ove dve deonice je 2. april 2022. godine.

Na prvoj deonici, saobraćaj se obustavlja duž cele Ulice Nikole Pašića, od Žitnog trga do raskrsnice ulica Nikole Pašića / Nušićeva / Birčaninova / Beogradska, u dužini od 570 metara. Saobraćaj se preusmerava od raskrsnice ulica Bulevar Milutina Milankovića (“Magistrala”) / Žitni trg / Miletićeva, na državni put I-B 12 (Miletićeva ulica), zatim kroz ulice Banatsku i Birčaninovu i vraća se na trasu državnog puta I-B 13, odnosno Beogradsku ulicu.

Karta preusmeravanja saobraćaja na alternativne pravce:

Druga deonica obuhvata radove od Novog groblja do ulaza u industrijsku zonu “Jugoistok”, u dužini od 595 metara. Saobraćaj se preusmerava od raskrsnice ulica Beogradska / Šećeranski put, preko ulice Šećeranski put i Pančevačka, odakle se ponovo vraća na trasu državnog puta, na raskrsnici u blizini Auto-centra “Ćirkom”.

U cilju što boljeg informisanja i razumevanja na terenu tokom izvođenja radova, predstavnici Grada Zrenjanina i “Štrabaga” danas su u Gradskoj kući održali sastanak s predstavnicima Policijske uprave u Zrenjaninu, taksi udruženja i preduzetnika koji imaju poslovne objekte i lokale duž deonice na kojoj počinju radovi. Ispred Grada Zrenjanina, sastanku su prisustvovali član Gradskog veća Dejan Damjanović i Mirko Petrović, šef Odseka za saobraćaj u Odeljenju za urbanizam Gradske uprave.

Podsećamo, predstavnici kompanije, na sastanku s gradonačelnikom Simom Salapurom, održanom krajem prošle godine, predočili su sve aspekte ovog projekta, njegove glavne karakteristike i specifičnosti, kao i tehničke pojedinosti. Investitor je Javno preduzeće “Putevi Srbije”, u pitanju je investicija vredna 614 miliona dinara, a deo sredstava obezbeđen je na osnovu zajma od Evropske investicione banke za troškove Projekta rehabilitacije puteva i unapređenja bezbednosti saobraćaja.