Zrenjanin- Sjajna ideja da se u naselju Zeleno Polje, na Sportskom centru „Bambi“, organizuje jedinstven fudbalski turnir pod nazivom „Sukob generacija“ ispostavila se kao pun pogodak. Pravo učešća na turniru imali su isključivo igrači iz naselja Zeleno polje i to razvrstani po generacijama. Podatak da je turnir okupio igrače rođene od 1973. godine  pa sve do generacije 2006 govori  da je vladalo veliko intersovanje, a turnir  je bio poprište odličnih utakmica, jer su u njemu učestvovali  brojni  aktivni igrači fudbala.

Turnir je brojao 6 ekipa koje su nosile naziv po prezimenu kapitena, to su : Kvrgić, Bartok, Šemić, Zvekić, Milovac i Radin. Nakon prve faze turnira, gde su sve ekipe igrale međusobno, za polufinale su se izborili: ekipa „Kvrgić“, „Radin“, „Šemić“ i „Milovac“.

Za najbolju ekipu obezbeđen je prelazni pehar, a za sve učesnike održano je druženje uz večeru u prostorijama Mesne zajednice Zeleno polje.

U prvom polufinalu sastali su se ekipa  „Šemić“ i Milovac“, gde je ekipa „Milovac“ slavila sa 9:3.

Polufinalisti ekipa „Šemić“ generacija 1999-2000 god.

U drugom polufinalu igrali su ekipa „Radin“ i Kvrgić, gde je ekipa „Kvrgić“ ostvarila pobedu od 3:2.

Polufinalisti: Ekipa „Radin“

Veliko finale odigralo se između ekipe „Kvrgić“ i „Milovac“ a titula najboljeg pripala je ekipi „Kvrgić“ koja je zasluženo slavila sa 5:2.

Prvoplasirana ekipa „Kvrgić“

Drugoplasirana ekipa „Milovac“

Pehar prvacima uručio je organizator turnira Zoran Šemić.

„Uspešno je završen prvi turnir „Sukob generacija“ na Zelenom polju. Naziv turnira je „Sukob generacija“, ali je cilj  da se upravo ukine taj generacijski jaz. Zeleno polje je uvek bilo složno i tako će i u budućnosti biti. Zadovoljan sam kako je protekao turnir, a smisao mi je bila da okupimo sve generacije, da se družimo, a rezultat je bio u drugom planu. I naredne godine ćemo organizovati turnir i nadam se da će postati tradicionalan“, istakao je organizator turnira Zoran Šemić.

Sudije Dejan Janjić i Luka Zorić

Treba istaći da su tokom trajanja turnira na svim utakmicama bile  angažovane licencirane sudije Fudbalskog saveza grada Zrenjanina takođe iz naselja Zeleno polje, koje su bile tu da celokupan događaja protekne u skladu sa pravilima i duhom igre.

Najstarija ekipa na turniru „Zvekić“

 

 

Najmlađi – generacija 2006. god. ekipa „Bartok“

Stariji zaduženi za kuvanje: Boban Ilić i Dragiša Frenc

POGLEDAJTE VIDEO ZAPIS SA TURNIRA „SUKOB GENERACIJA“ OVDE: