Sport- Posle dve pobede protiv favorita, Tekstilca i Feniksa 1995, igrači Radničk9g nisu uspeli do skalpa lidera. Vrščani su došli do plena na početku drugog poluvremena i pobedom uvećali prednost ispred pratioca i osam rundi pre kraja trke, blizu su cilja i Prve lige.

Gosti su pripretili već u 3. minutu, kada je pokretljivi Filip Ilić, udarcem glaovm, uputio loptu pored stative mladog golmana Andreja Nosalja.
Osam minuta kasnije, domaćin je došao do vođstva. Milan Turkulj je uputio dubinsku loptu iza zadnje linije, defanzivci Vrščana zastali su za trenutak što je iskusni Petar Ilić, znalački iskoristio. Ispratio je putanju lopte, dobro je prihvatio i kada se našao ispred golmana Uroša Markovića, poslao je iza njegovih leđa. Gosti su krenuli žešće ka mreži domaćih i u 17. minutu, Aleksa Vujić je izjednačio. Darko Stojković je uputio centaršut s leve strane, a Vujić je, pored druge stative, iz prve, zatresao mrežu za – 1:1.


Kasnije je golman Nosalj ukrotio nezgodan udarac Ilića u ugao, dok je slobodnjak Slobodana Novakovića, završio pored gola. U nastavku su preduzimljivi gosti došli do preokreta u 50. minutu. Filip Ilić je izbegao ofsajd zamku i asistirao Vojinu Radisavljeviću za drugi pogodak Vrščana. Šest minuta kasnije bilo je 1:3, iz slobodnog udarca Aleksandar Lazevski je bio precizan i preko „zida“ poslao loptu iza Nosaljevih leđa.

Zrenjaninci su pokušali preko Stefana Gajilovića da dođu do realizaicje, ali je njegov šut, sa 20. metara, pogodio u golmana. Kasnije je na šut Miloša Jankovića natrčao Blagoje Marković i lopta je udarila u stativu. Konačan rezultat postavio je Aleksandar Čigoja, dobro je ispratio centaršut Nikole Krstinića i pogodio za – 2:3.

RADNIČKI (Z): Nosalj, Ćušić, Krstinić, Marković, Kovačević, Jovanov, Dučić, Petković, Turkulj, P. Ilić, Runjevac, Čigoja, Gajilović, Novevski, Janković.

OFK VRŠAC: Marković, Stojković, Grek, Jovković, Radisavljević, Novaković, Delić, Lazevski, F. Ilić, Milićević, Nikolić, Krstić, Terzić, Vujić, M. Ilić, Pajević.

Tekst: B. Cvijetić