U novom, planski izgrađenom objektu, počeo je sa radom  Dom za smeštaj odraslih i starijih „Fortis Vita“ kapaciteta 65 ležajeva koji se nalazi u  Čarnojevićevoj ulici broj 71.

Dom za smeštaj odraslih i starijih „Fortis Vita“ obezbeđuje visok kvalitet usluga smeštaja, ishrane, lečenja i medicinske nege, fizikalne terapije, psiho-socijalne rehabilitacije, radno-okupacione terapije i dr. U prilog visokom standardu usluga, jeste i činjenica, da ustanova zapošljava 3 lekara, 6 medicinskih sestara, 9 negovateljica i 3 socijalna radnika.

Za više informacija posetite sajt Doma za smeštaj odraslih i starijih „Fortis Vita“

Pored standardnih soba sa dva ili tri kreveta, „Fortis Vita“ takođe ima jednokrevetne i dvokrevetne apartmane sa sopstvenim kupatilima i čajnim kuhinjama. Svaka soba ima priključak za TV.

 

Dom za smeštaj odraslih i starijih „Fortis Vita“ ima prostrano dvorište, idealno za odmor i relaksaciju i omogućava dovoljno slobode korisnicima da protegnu noge bez osećaja skučenosti.

Korisnicima je omogućena svakodnevna poseta, da održavaju kontakte sa svojim porodicama i prijateljima, a u skladu sa mogućnostima, željama i potrebama.

Sa tradicijom dugom šest godina, iskustvom i uviđajnim osobljem, kao i ukupnim kapacitetom od 88 ležajeva Dom za smeštaj odraslih i starijih „Fortis Vita“, u oba objekta,  je više nego adekvatan da pomogne starijim osobama da svoje pozne godine provedu u miru, sigurnosti i društvu svojih vršnjaka.

„Treće doba je samo po sebi prepuno izazova. Prema izveštaju Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, više od polovine starijih osoba u Srbiji se oseća diskriminisano ili zapostavljeno. Bilo da su to hronične bolesti, usamljenost, manjak interakcije, nedostatak vremena članova porodice zbog izazova modernog doba, razlozi su mnogobrojni i često nisu pojedinačni. Trenutna pandemija samo je doprinela pogoršavanju situacije starijih osoba“, ističu iz Dom za smeštaj odraslih i starijih „Fortis Vita“ .

Dom za smeštaj odraslih i starijih „Fortis Vita“ nalazi se na dve lokacije:

-Prizrenska 9A

-Čarnojevićeva 71

Više informacija, kao i mogućnost ugovaranja smeštaja možete dobiti na broj telefona: 064/107-18-14.

VIŠE O DOMU ZA ODRASLE I STARIJA „FORTIS VITA“

Dom za smeštaj odraslih i starijih „Fortis Vita“ od 2016. godine postoji na adresi Prizrenska 9A i omogućava svojim korisnicima preko potrebnu i raznovrsnu pomoć u rešavanju mnogobrojnih problema sa kojima se starije osobe susreću svakodnevno.

Od januara 2022. godine „Fortis Vita“ je proširila svoje usluge sa novim objektom  kapaciteta 65 ležajeva koji se nalazi u Čarnojevićevoj ulici br. 71, blizu ugla Tomićeve i Čarnojevićeve. U planski građenom objektu  pored standardnih soba sa dva ili tri kreveta, „Fortis Vita“ takođe ima jednokrevetne i dvokrevetne apartmane sa sopstvenim kupatilima i čajnim kuhinjama. Svaka soba ima priključak za TV.

U prizemlju prva stvar koja će zapasti za oko je dnevni boravak/trpezarija, prostorija od preko 100m2 u kojoj mogu da se sprovode razne aktivnosti – proslave rođendana, obeležavanje praznika i raznovrsni zabavni program i time obogatiti svakodnevni život korisnika.

 

U skladu sa relanošću koju duboka starost nosi, Dom je takođe, opremljen sobama sa modernim bolničkim krevetima, dok je naše osoblje sa svojim višegodišnjim iskustvom više nego spremno da kvalitetnom negom doprinese opštem stanju i najzahtevnijih korisnika. Uz prisustvo naših doktora i medicinskih sestara spremni smo da blagovremeno reagujemo na sve situacije. Sa vama su 3 lekara, 6 medicinskih sestara, 9 negovateljica i 3 socijalna radnika.

Prostrano dvorište je idealno za odmor i relaksaciju i omogućava dovoljno slobode korisnicima da protegnu noge bez osećaja skučenosti.

Sa tradicijom dugom šest godina, iskustvom i uviđajnim osobljem, kao i ukupnim kapacitetom od 88 ležajeva Dom za smeštaj odraslih i starijih „Fortis Vita“, u oba objekta, je više nego adekvatan da pomogne starijim osobama da svoje pozne godine provedu u miru, sigurnosti i društvu svojih vršnjaka.

„Odlučili smo da Dom postane mesto u kome ćete naći sve što vam je potrebno za bezbrižno uživanje u vašem trećem dobu“ , poručuju iz „Fortis Vite“

 

Cena smeštaja već od 50.000 dinara.