Pokrajinski sekretar za omladinu i sport Dane Basta posetio je danas  opštinu Sečanj gde je održao radni sastanak sa članovima privremenog organa kako bi se upoznao sa situacijom u sportu i najvećim problemima sa kojima se klubovi suočavaju.

 

Na sastanku je zaključeno da je potrebno uložiti značajna sredstva u sportsku infrastrukturu, ali da je potrebna i podrška u nabavci opreme mnogim klubovima. Mogućnost pružaju konkursi pokrajinskog sekretarijata za sport na kome je opredeljeno 232 miliona dinara za sport, omladinu i sportsku infrastrukturu.

U opštini Sečanj funkcioniše više od dvadeset sportskih udruženja, iz kojih potiču brojna velika imena u sportskom svetu, i nosioci domaćih, ali i međunarodnih priznanja.

Nakon radnog sastanka krenulo se u obilazak fudbalskog stadiona Bilećanin, a zatim i sportske sale srednje škole „Vuk Karadžić“ gde su ih dočekali mladi sportisti.

Polaznici dve škole sporta koje već ostvaruju uspehe na turnirima obradovali su se opremi koju su dobili od sekretara Baste.

Mladim sportistima su se obratili predstavnici privremenog organa, udruženja mladih, ali i bivši reprezentativac nekadašnje Jugoslavije Momir Rnić- Čape koji je prve sportske korake napravio upravo u sečanjskom RK „Hercegovina“.

„Uvek je lepo vratiti se svom rodnom mestu i setiti se svojih početaka“ poručio je Rnić i dodao da će uvek biti tu da pruži podršku mlađim generacijama.

Najmlađim se takođe obratila i Violeta Todorov, nosilac zlatne medalje sa paraolimpijskih igara u tekvondou sa jasnom porukom „ako mogu ja, možete i vi“.

Na kraju su i deca pokazala svoje veštine, uz poneki postignuti pogodak dok su na mreži bili upravo pokrajinski sekretar Dane Basta i Momir Rnić.