Grad Zrenjanin narednog četvrtka, 3. marta, biće domaćin još jedne zvanične međunarodne rukometne utakmice, u kojoj se sastaju ženske nacionalne selekcije Srbije i Švedske. U pitanju je kvalifikacioni meč za učešće na Evropskom šampionatu, koji se, od 4-22. novembra ove godine, održava u Sloveniji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori.

Utakmica u Zrenjaninu igra se u Kristalnoj dvorani, s početkom u 18 časova.

Ulaznica za utakmicu biće humanitarni prilog u iznosu od 100 dinara, a sav prihod biće usmeren u akciju “Sportom za bolje sutra”.

Nakon uspešno odigrane utakmice u Zrenjaninu protiv Turske, oktobra prošle godine (36:27), naše rukometašice pokušaće da u Kristalnoj dvorani ostvare povoljan rezultat i protiv Šveđanki i ostanu u trci za mesto u kvalifikacionoj grupi koje vodi na prvenstvo Starog kontinenta.

Revanš meč protiv ekipe Švedske, reprezentativke Srbije igraju dva dana kasnije, 5. marta od 17 časova, u švedskom gradu Istadu. Posle dvomeča sa Švedskom, našu selekciju do kraja kvalifikacija očekuje gostovanje u Turskoj 20. aprila i utakmica sa Islandom koja se 23. aprila igra u Srbiji.