Foto: Goran Birimac

Sport- U okviru 18. kola vojvođanskog „Istoka“  Karađorđevčani, su na domaćem terenu, ubedljivim rezultatom  savladali goste iz Novih Kozaraca rezultatom 5:1.

Derbi je bio na papiru, na terenu goropadni igrači lidera, zgromili su goste iz Novih Kozaraca. U razmaku od 24. minuta u prvom poluvremenu, Karađorđevčani su pet lopti smestili iza leđa iskusnog golmana Marka Živkova.
Žarko Matić je gospodario ispred mreže gostiju i sa četiri pogotka, ukupno sedam u nastavku trke, razoružao je odbranu Slobode.

Odlični Vlado Zekanović doneo je vođstvo u 15. minutu, kad se dokopao lopte na svojoj polovini terena, doneo je do kaznenog prostora i pogodio za 1:0.
Desetak minuta kasnije, Zekanović je centrirao, a Matić ispratio akciju i plasirao loptu u mrežu. Posle skraćenog kornera Gorana Radišića, kraj druge stative Matić je prihvatio loptu i naciljao za 3:0. Do kraja poluvremena, golgeter Jedinstva još dva puta se upisao u strelce, da bi u nastavku, preko Nikole Galića, gosti postigli počasni pogodak. Dušan Dapčević je napravio prekršaj ispred svoga gola i, iz penala, Galić je bio precizan.
U poslednjem minutu rezervista Vladimir Ninić mogao je uvećati prednost domaćih. Njegov udarac sa penala, pogodio je prečku gola gostiju.

JEDINSTVO (BK): Magda -, Bajat, Dapčević, Zemunski, Korać, Radišić, Kujundžić  (Vujović ), Vukoje  (Ninić ), Zekanović, Anović (Stankov), Matić ( Draganić).
SLOBODA: Živkov, Vrbački, Đurđević, Ćulibrk, Galić, Stanković, Kozić, Hovanec,  Ćosić , Bogojević, Popović.