U okviru programa zapošljavanja najboljih diplomaca medicinskih fakulteta, ugovore o zaposlenju u subotu, 12. marta, u Vladi Srbije organizovana je svečani prijem  i dodela  ugovora za još 530 mladih lekara sa prosečnom ocenom 8,50, kojem su prisustvovali premijerka Ana Brnabić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar. 

Opšta bolnica „Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu je  programom  zapošljavanja postala bogatija za 11 najboljih studenata  medicine. Mladi lekari su sa v. d.  direktorom zrenjaninske bolnice dr Igorom Kitareskom bili deo svečanosti u Vladi Srbije.

Tim povodom danas je u bolnici održana konferencija za medije na kojoj su predstavljeni mladi lekari. O značaju zapošljavanja za zrenjaninsku bolnicu govorili su direktor bolnice  dr Igor Kitaresku, zamenik direktora dr Vanja Kunkin šef prijemno-trijažne ambulante dr Danijela Rackov.

U Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“  zaposlenje su dobili Sonja Adamović, Vanja Kukić, Ikonija Karalić, Sanja Popin, Marija Zdravković, Milan Lemez, Tijana Plavšić,  Zorana Milić, Marija Vasić, Igor Bajevič i Jelena Mišić.

Direktor bolnice dr Igor Kitaresku rekao je da povećanje kadra ima veliki značaj za zrenjaninsku bolnicu i istakao da će povećan broj zaposlenih omogućiti neometano funkcionisanje bolnice.

„Povećanje broja zaposlenih mnogo znači za bolnicu ove veličine, kako bi mogla nesmetano da  funkcioniše kako u kovid, tako i u non kovid režimu. Naši građani više neće morati da brinu da li će neki lekar  ili specijalista raditi“, rekao je direktor i naglasio da zrenjaninska bolnica intezivno radi na nabavci nove opreme u  ovoj godini i da se očekuje skoro 70 miliona ulaganja u opremu najsavremenijeg tipa.

„Očekujemo nabavku kolonoskopa treće generacije, portabla ultra zvuk srca koji zrenjaninska bolnica nikada nije imala, jedan ultra zvuk za ginekologiju premium klase, opremu za hirurgiju, kao i  magnetnu rezonancu“, rekao je direktor dr Igor Kitaresku.

Šef prijemno-trijažne ambulante dr Danijela Rackov istakla je da će povećan broj zaposlenih lekara mnogo olakšati rad ambulante, ali i ostalih službi.

„Drago mi je da su videli da mogu da ostvare  profesionalno u Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“, iako nisu svi lekari iz našeg grada , već iz Niša, Kragujevca“, rekla je dr Danijela Rackov.

 

Ministarstvo zdravlja je 2018. godine pokrenulo program zapošljavanja najuspešnijih diplomaca i do sada je u okviru tog programa zaposleno gotovo 35.000 mladih zdravstvenih radnika, a u Opštoj bolnici Đorđe Joanović su do sada zaposleni lekari: Sanja Milenković i Petar Anđić, Medicinske sestre i tehničari Jenea Vujanov, Nataša Rankov, Bojana Toković, Jelena Gavrić i Jovana Petrović.