Zrenjanin- Devetu godinu zaredom Grad Zrenjanin i Savet za bezbednost saobraćaja grada organizuju akciju podele auto-sedišta za bebe.

Roditeljima prvih 50 beba rođenih na početku ove godine u zrenjaninskom porodilištu, a sa prebivalištem na teritoriji Grada Zrenjanina, danas su u Gradskoj kući uručena auto sedišta.
Sedišta su uručili gradonačelnik Zrenjanina Simo Salpura, zamenik gradonačelnika Saša Santovac, pomoćnica gradonačelnika Snežana Vučurević kao i načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Jelena Dragić.

 

Obraćajući se roditeljima beba gradonačelnik Simo Salapura je ukazao da je lepo videti takvu sliku u Gradskoj kući.
– Želeli smo da ovu podelu organizujemo što pre, kako bismo rasteretili i vaše kućne budžete i da bebe možete bezbedno voziti u vašim automobilima. Želim da vam se zahvalim što ste se odlučili na hrabar korak, da zasnujete porodicu, na izazovan ali i najlepši korak života kada je u pitanju porodica, a to su deca, naši naslednici. Na nama je da obezbedimo da uslovi za život, odrastanje i školovanje budu još bolji – rekao je gradonačelnik.

 

Podsetio je i da Grad Zrenjanin u saradnji sa Savetom za bezbednost saobraćaja tu akciju organizuje od 2014. godine.

 

Grad Zrenjanin i Savet za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada ove godine obezbedili su ukupno 160 auto sedišta koja će biti dodeljena u nekoliko navrata.
– Ove godine podelićemo 100 sedišta više u odnosu na prošlu godinu, danas smo podelili 50 sedišta, a to je veoma bitno kako za bezbednost u saobraćaju, posebno naših najmlađih sugrađana, tako i kao podrška porodicama u okviru našeg programa pronatalitetne politike – rekao je novinarima gradonačelnik Salapura.

 

Ukazao je i da pored te mere – dodele sedišta, pronatalitetne mere obuhvataju niz drugih mera poput obezbeđivanja školskog pribora i torbi, a da će ove godine prvi put biti obezbeđeni besplatni udzbenici za sve učenike prvih razreda osnovnih škola.

Salapura je naveo i da grad pomaže i u stipendiranju učenika i studenata, regresiranje troškova u saobraćaju i druge vidove koji su svakako značajna pomoć porodicama.