Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se tri saobraćajne nezgode, od toga, dve nezgode sa povređenim licima i jedna sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama 4 lica su zadobila lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 115.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode dogodile su se zbog neustupanja prvenstva prolaza.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 32 učesnika u saobraćaju i izdata su 194 prekršajna naloga. Istovremeno, iz saobraćaja su isključena 23 vozača, od toga, 7 vozača – ostala isključenja, 1 vozač zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 1 vozač zbog upravljanja vozilom pod uticajem psihoaktivnih supstanci i 14 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih su 3 vozača zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu, 1 vozač je zadržan zbog upravljanja vozilom pod uticajem psihaaktivnih supstanci i 1 vozač je zadržan zbog odbijanja da se podvrgne utvrđivanju prisustva alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja su isključena 4 vozila, od toga, 2 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice i 2 vozila zbog toga što nisu bila upisana u jedinstveni registar vozila.