Miloš Janković igrač odluke

Sport- Fudbaleri Radničkog na stadionu kraj „Skrobare“ ostvarili su možda i jednu od najvažnijih  pobeda za opstanak u Srpskoj ligi „Vojvodina“ a pobedi je „kumovao“ odlični Miloš Janković koji je sa dva pogotka matirao goste iz Rume i opravdao epitet najjačeg pojačanja u redovima crveno-crnih za nastavak sezone.

Pritiskali su od samog starta gosti iz Rume i u prvih 15 minuta  preko raspoloženog Maksimovića stvorili tri odlične šanse, ali na sreću domaćih bez pogotka. Radnički je prvi put zapretio preko Gajilovića u 23. minutu, koji je nakon prodora po desnoj strani sa 20 metara uputio šut malo iznad prečke golmana gostiju Ramadanija. U 37. minutu, nakon asistencije Pavkovića, Janković iz šesnaesterca pogađa donji levi ugao za 1:0. Mogli su gosti u poslednjim sekundama prvog poluvremena do gola, ali je Grbović na drugoj stativi, nakon asistencije Mirčetića, loptu   poslao tik pored gola Lekića.

U drugom poluvremenu Krasić pogađa prečku sa 20 metara, da bi u 72. minutu Janković sa 25 metara ko iz topa pogodio za 2:0 i još jednom pokazao zašto je doveden u redove crveno-crnih sa Begeja. Ćušić je u 83. minutu odlično centrirao i pronašao usamljenog Krstinića na drugoj stativi, ali je lopta završila pored gola Rumljana. Probali su gosti da izvrše pritisak na zadnju liniju i mogli su da postignu počasni pogodak u nadoknadi, ali ih je golman Lekić sigurnom intervencijom sprečio.

U sledećem kolu, 26. marta,  Radnički igra u gostima protiv imenjaka iz Sombora.

Rezultate i tabelu Srpske lige grupa „Vojvodina“ možete pogledati na našem portalu pod rubrikom KLIK-SRBIJASPORT REZULTATI

FK RADNIČKI: Lekić,  Ćušić, Runjevac, Pavković, Krstinić, Turkulj, Janković, Gajilović, Bačvanski, Dučić i Krasić. Zamenici igrača: Bačko, Kovačević, Kozlovački, Ilić, Novevski, Malek i Pavlov.

 

FK 1. MAJ: Ramadan, Džibrić, Mirčetić, Vučetić, Grbović, Maksimović, Jović, Donevski, Savić, Đorđević i Petrović. Zamenici igrača: Tojagić, Tomac, Cvetković, Nikolić, Nikolić, Salkunić, Krantić i Novitović.