Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je danas OŠ „Slavko Rodić “ u Krajišniku gde se upoznao  sa situacijom u sportu u opštini Sečanj.

Ministra Udovičića dočekali su Miomira Milošević predsednica opštine Sečanj, direktor škole Dragan Jevtić, načelnik Srednjobanatskog okruga Predrag Rađenović, prvi na listi SNS u Sečnju Nebojša Meljanac, članovi lokalne samouprave, Momir Rnić proslavljeni olimpijac, kao i Violeta Todorov koja je postigla izuzetne rezultate na Svetskom prvenstvu u paratekvondou održanom u Antaliji.

Ministar Udovičić  je prilikom posete razgovarao sa predstavnicima lokalne samouprave i sportistima o važnosti unapređenja sistema sporta i sportske infrastrukture u malim sredinama.

„Violeta je osvojila bronzanu medalju u kategoriji do 49 kilograma i dobar je primer da je  uspeh odluka da ne odustajemo, da sport u svakom kutku Srbije stvara najbolje na svetu i da je svako mesto u našoj Srbiji polazna tačka na putu ka šampionskim sportskim rezultatima“, rekao je ministar  Vanja Udovičić. 

Nastavljena je i redovna akcija opremanja školskih fiskulturnih sala, te su danas nove komplete sportske opreme i rekvizita uručene školi i sportskim klubovima.

Miomira Milošević predsednica opštine Sečanj se zahvalila ministru na poseti i sportskoj opremi koju je doneo.