Zrenjanin- Od 11. do 13. marta na bioskopskom programu Kulturnog centra organizuje se revija filmova sa ovogodišnjeg FESTA pod nazivom «Festofilm». U okviru revije prikazaće se tri ostvarenja: «Sirano», «Belfast» i «Jedna sekunda».

Prema rasporedu projekcija filmovi se prikazuju u terminu od 20 časova. U nedelju, 13. marta na repertoaru bioskopskog matinea u terminima od 11 i od 16 časova prikazuje se dečji animirani film «Pocrvenela panda».

Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova i pre početka projekcije po ceni od 250 dinara. U nastavku pogledajte filmske sinopsise i dodatne informacije o navedenim ostvarenjima koja će se prikazivati, ove nedelje, u bioskopu Kulturnog centra Zrenjanina.

 

PETAK, 11. MART

“ Sirano“

Režija: Joe Wright

Uloge: Peter Dinklage, Haley Bennett, Kelvin Harrison Jr., Ben Mendelsohn

Žanr: drama, romantični, mjuzikl

Scenario: Erica Schmidt

Producenti: Tim Bevan, Eric Fellner, Guy Heeley

– Zasnovano na mjuziklu koji je adaptirala i režirala Erika Šmit iz „Sirana de Beržeraka“ Edmonda Rostanda, sa muzikom Arona i Brajsa Desnera i stihovima Meta Bernidžera i Karin Beser.

– Nagrađivani režiser Džo Rajt privlači bioskopske gledaoce kroz simfoniju emocija, muzikom, romansom i lepotom u filmu SIRANO, ponovo predstavljajući vanvremensku priču o ljubavnom trouglu koji slama srce.

– Čovek ispred svog vremena, Sirano de Beržerak (Piter Dinklidž) zaslepljuje istovremeno žestokom igrom reči i sjajnim mačevanjem u dvoboju. Ali, ubeđen da ga njegov izgled čini nedostojnim ljubavi prema odanoj prijateljici, sjajnoj Roksani (Hejli Benet), Sirano tek treba da joj otkrije svoja osećanja. Ali, Roksana se zaljubljuje na prvi pogled u Kristijana (Kelvin Harison Junior).

 

SUBOTA, 12. MART

„Belfast“

Ražija i scenario: Kenneth Branagh

Uloge: Caitríona Balfe, Jamie Dornan, Judi Dench, Ciarán Hinds, Jude Hill

Producenti : Kenneth Branagh, Laura Berwick, Becca Kovacik, Tamar Thomas

Studio: Universal

Sadržaj: Kenet Brana, umetnik koji je više puta nominovan za Oskara, napisao je i režirao film BELFAST, potresnu priču o ljubavi, smehu i gubitku tokom odrastanja jednog dečaka, obojenu muzikom i društvenim nemirima kasnih 1960-ih.

 

 

 

NEDELjA, 13. MART

„Jedna sekunda“

Režija: ZHANG Yimou

Uloge: ZHANG Yi, Haocun Liu, Wei Fan

Žanr: komedija, drama

Scenario: ZHANG Yimou, ZOU Jingzhi

Producenti: DONG Ping, Bill KONG

Tokom Kulturne revolucije, osuđenik je poslat u radni logor u pustinji severozapadne Kine. Da bi video svoju ćerku na filmu, on beži i kreće u bioskop u obližnjem selu. Tada mu se ukrštaju putevi sa devojčicom koja je siroče i koja očajnički želi filmsku rolnu i spremna je da je ukrade po svaku cenu. Zagonetna filmska rolna za koju imaju različite planove ubrzo postaje koren njihovog neočekivanog prijateljstva.

 

NEDELjA, 13. MART

„Pocrvenela panda“

Mej Li je samouverena trinaestogodišnjakinja koja je rastrzana između toga da bude poslušna ćerka i svoje ni malo prijatne adolescencije koja sa sobom nosi neprilagođenost. Kao da promene u njenim interesovanjima, vezama i telu nisu dovoljne, već kada god se previše uzbudi, što je za tinejdžera praktično – UVEK, ona se pretvori u ogromnu crvenu pandu!