Domaći igrani film «Bilo jednom u Srbiji» reditelja Petra Ristovskog prikazuje se u petak, 25. i subotu, 26. marta u bioskopu Kulturnog centra Zrenjanina. Reč je o filmskoj melodrami sa elementima komedije sa radnjom dešavanja tokom i nakon Prvog svetskog rata i o sudbinama dva momka i dve devojke sa juga Srbije.

Projekcije su od 20 časova a cena ulaznice je 300 dinara. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra svakog radnog dana od 10 do 12 i od 18 do 20 časova i pre početka projekcije.

U nedelju, 27. marta na repertoaru bioskopskog matinea prikazuje se dečji animirani film «Bezrepi Pele» sa zakazanim projekcijama od 11 i od 16 časova. Karte se prodaju na biletarnici KCZR svakog radnog dana od 10 do 12 i od 18 do 20 časova i pre početka projekcije po ceni od 250 dinara.

„Bilo jednom u Srbiji“

Tokom i posle Prvog svetskog rata, dva mladića i dve devojke iz Leskovca: Cone i Dine, i Zorka i Ružica imali su različite sudbine. Dineta su saveznici odveli do Pariza, gde je naučio sve o lepotama života i svetlima metropole. Cone je, posle ranjavanja i amnezije, završio u Mančesteru, tadašnjoj prestonici industrijskog razvoja, gde je načio kako se samo kroz crni fabrički dim i težak rad stiže do uspeha.

Opijeni pobedom u ratu i nepovratno inficirani „duhom slobode i napretka“ koji su osetili u „velikom svetu“, dva mladića vraćaju se u svoj oronuli Leskovac. Dine u svoj mali, sada već nepostojeći bioskop, a Cone svojoj verenici Zorki, koja posle pet godina čekanja, nevoljno daje pristanak da je otac uda za ratnog liferanta. Cone će pokušati svoju staru ljubav da vrati, a Dine da svoju novu ljubav pronađe.

I tako počinje borba „starog“ i „novog“, u svakom smislu. Za velika dela potrebno je sasvim malo prave ljubavi.

 

Uloge:

Viktor Savić, Nemanja Oliverić, Teodora Ristovski, Sloboda Mićalović, Radovan Vujović, Zoran Cvijanović, Predrag Miki Manojlović, Ivan Bekjarev (preminuo 2020. godine)

Scenario: Zvonimir Šimunec, Vladimir Andrić, Majda Šimunec

Žanr: Melodrama sa elementima komedije

 

 

 

BIOSKOPSKI MATINE

Dečji animirani film «Bezrepi Pele»

 

NEDELjA, 27. MART

Film: „Bezrepi Pele“/ MCF/ 11h & 16h /250 din.

Švedski animirani klasik o razmaženom mačetu koje je izgubio rep. Jedna dan iznenadna oluja povede ovo simpatično bezrepo mače u pravu avanturu u jedan čudan grad. Tamo Pele upoznaje nove drugare i razvija veliko prijatljstvo. Međutim, nije uvek lako biti nova mačka u gradu. Nemaju svi dobre namere i ubrzo Pele silno želi da se vrati kući.