Zrenjanin- Devetu godinu zaredom Grad Zrenjanin i Savet za bezbednost saobraćaja grada organizuju akciju podele auto-sedišta za bebe. Danas su roditeljima beba rođenih  u zrenjaninskom porodilištu, a sa prebivalištem na teritoriji Grada Zrenjanina u Gradskoj kući uručena još 50 auto sedišta.

Sedišta su uručili  zamenik gradonačelnika Saša Santovac, načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Jelena Dragić i gradski većnik Dejan Damjanović.

„Nakon tri nedelje, kada smo podelili prvih 50 auto sedišta, danas nastavljamo podelu, pored ove mere dodele sedišta, pronatalitetne mere obuhvataju niz drugih mera poput obezbeđivanja školskog pribora i torbi, a da će ove godine prvi put biti obezbeđeni besplatni udžbenici za sve učenike prvih razreda osnovnih škola i naveo da grad pomaže i u stipendiranju učenika i studenata, regresiranje troškova u saobraćaju i druge vidove koji su svakako značajna pomoć porodicama“, rekao je zamenik gradonačelnika Saša Santovac.

Grad Zrenjanin i Savet za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada ove godine obezbedili su ukupno 160 auto sedišta koja će biti dodeljena u nekoliko navrata.

Podsetimo, 16. marta, roditeljima prvih 50 beba rođenih na početku ove godine u zrenjaninskom porodilištu, a sa prebivalištem na teritoriji Grada Zrenjanina, uručena su auto sedišta.