Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se dve saobraćajne nezgode, od toga 1sa povređenim licem i 1 sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama 1 lice je zadobilo lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 31.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode dogodile su se zbog neprilagođene brzine kretanja vozilom 1 i 1zbog uravljanja vozilom pod uticajem alkohola i neprilagođene brzine.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 25 učesnika u saobraćaju i izdato je 276 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 20 vozača, 6 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je 4 vozača zadržano u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu i 2 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Takođe, iz saobraćaja su isključena 4 vozila, od toga, 1 vozilo zbog isteka važnosti registracione nalepnice i 3 vozila zbog toga što nije upisano u jedinstveni registar vozila.