Zrenjanin- Parlamentarni izbori, izbori za predsednika Srbije i lokalni izbori u dva grada i jedanaest opština u Srbiji  održavaju se danas, 3. aprila.

Birački spisak zaključen je u ponoć, 18. marta, i na osnovu njega na teritoriji Grada Zrenjanina pravo glasa ima 100.342 punoletnih građana. Na teritoriji Republike Srbije taj broj je 6.501.689.

 

Građani s pravom glasa sa teritorije Grada Zrenjanina dobiće na biračkom mestu dva glasačka listića – sive boje, za parlamentarne izbore, na kom zaokružuju broj ispred jedne od 19 izbornih lista i plave boje, za predsedničke izbore, s imenima osam kandidata, od kojih se zaokružuje broj ispred jednog od njih.

 

Svi građani upisani u birački spisak sa teritorije Grada Zrenjanina dobili su obaveštenje o održavanju izbora i svom glasačkom mestu, ali na glasanje mogu izaći i ako nisu dobili obaveštenje, uz obavezan dokument kojim se potvrđuje identitet i koji sadrži fotografiju (lična karta, pasoš).

 

Provera upisa u Jedinstveni birački spisak građana, kao i posebnog biračkog spiska za nacionalne manjine, može se obaviti OVDE.