Foto:arhiva

ZRENJANIN- Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se dve saobraćajne nezgode, od toga, jedna sa povređenim licima i jedna sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama jedno lice je zadobilo lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 70.000,00 dinara.

Do saobraćajnih nezgoda je došlo zbog nedržanja potrebnog odstojanja i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i zbog neprilagođene brzine kretanja vozila i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 14 učesnika u saobraćaju i izdato je 81 prekršajih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 6 vozača, od toga 2 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upraljanje i 4 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je 2 vozača zadržano u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja je isključeno1 vozilo zbog isteka važnosti registracione nalepnice