Sport- Fudbaleri Radničkog, na domaćem terenu u okviru 20. kola Srpske lige „Vojvodina“ uspeli su da ostvare veoma važnu pobedu protiv četvrtoplasirane ekupe Tekstilca rezultatom 2:0  za „beg“ iznad zone ispadanja. Iako oslabljen, sa mladim timom, uspeli su crveno-crni  da savladaju ekipu Tekstilca i potvrde potencijal. Mladjani Blagoje Marković, nedavno je priključen prvom timu i sa dva gola, rešio je meč i potvrdio mogućnosti.

Na početku utakmice, IgorPavlov je ušao u kazneni prostor i šut iskosa,  golman Bojan Brać je odbranio. Uzvratio je Srdjan Matić, lako se oslobodio čuvara, izašao ispred golmana Milovana Lekića, ali je čuvar mreže domaće ekipe, dobro intervenisao.

Mogao je Dario Božičić, na pas Đorđa Brborića, da poentirao, ali je njegov udarac otišao pored gola. U 42. minutu domaćin je došao do vođstva. Usledila je precizna akcija „bonusa“, Stefan Gajilović je pronašao Markovića, koji je dobro prihvatio loptu i, udarcem po zemlji, smestio je iza leđa Braća. Pokušali su gosti da naprave preokret, ali su srčani Zrenjaninci napravili dobar blok i vrebali priliku iz kontre. U finišu meča Marković je overio pobedu drugim pogotkom. Kontru domaćeg tima odlično je poveo Gajilović, na vreme centrirao i prebacio golmana Braća, a Marković je, udarcem glavom, overio pobedu – 2:0.

Pogledajte tabelu:

RADNIČKI (Z): Lekić, Ćušić, Marković  (Novevski -), Runjevac, Jovanov, Čigoja , Gajilović , Bačvanski, Dučić, Pavlov  (Krstinić), Malek
(Janković).
TEKSTILAC: Brać, Serdar (Ilić ), Maksimović, Stanković, Matić, Božičić, Brborić (Zirić ), Jezdović , Klisura, Zekić  (Vladić ),
Balabanović.

Tekst: B. Cvijetić