Nakon sanacije kvara u blizini objekta Ideja, otkriven je još jedan kvar na istoj vodovodnoj cevi na uglu ulica Save Kovačevića i Pančevačke koji je tokom noći takođe uspešno saniran i nakon čega je i D2, deo naselja 4. juli, oko 4:30 časova dobio vodu.

Ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin su tokom noći, uz upotrebu mehanizacije, uspešno sanirale dva kvara na mreži u naselju 4. jul.

Nakon završetka radova u naselju Ruže Šulman na priključenju novoizgrađene vodovodne mreže na novoizgrađeni deo glavnog voda i puštanja vode u sistem otkriveno je da se D2, deo naselja 4. juli, ne snabdeva vodom sa pomenutog glavnog voda.

„Početak sanacije kvara na uglu ulica Save Kovačevića i Pančevačke.
Sinoć, u periodu do 22 časa, od strane dežurne ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin pregledan je novoizgrađeni deo glavnog voda, kao i svi zatvarači na mreži na D2 i konstatovano je da sve funkcioniše u najboljem redu. Daljom pretragom ustanovljeno je da je na delu mreže u blizini objekta Ideja, usled puštanja vode punog pritiska u mrežu nakon završetka radova u Ruže Šulman, došlo do oštećenja cevi vodovodne mreže koja vodom snabdeva naselje D2 i da je iz tog razloga isto bez vode“, navodi se u saopštenju JKP „Vodovod i kanalizacija“.


Ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin radile su neprekidno tokom čitave noći kako bi se obezbedilo vodosnabdevanje naselja D2.

Ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ nešto posle 23 časa započele su, uz upotrebu mehanizacije, radove na sanaciji kvara i ubrzo taj kvar uspešno sanirale. Nakon sanacije tog kvara otkriven je još jedan na istoj vodovodnoj cevi na uglu ulica Save Kovačevića i Pančevačke.


Nakon puštanja vode u sistem usledili su radovi na uklanjanju iskopina sa biciklističke staze i trotoara i postavljanju zaštitne ograde.

Pomenuti kvar ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ su takođe uspešno otklonile i jutros oko 4:30 časova obezbeđeno je uredno vodosnabdevanje i u naselju D2.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin se i ovom prilikom zahvaljuje stanovnicima naselja D2 na strpljenju i razumevanju tokom sanacije kvarova koji su prouzrokovali višečasovni prekid vodosnabdevanja.