Zrenjanin- Todorović centar, za psihoterapijsku i razvojnu podršku, pruža na jednom mestu usluge koje se odnose na sve starosne dobi na pojedinca, parove, decu, porodicu.

Osim integrativnog psihoterapijskog pristupa kojim se bavi, Todorović centar je prepoznatljiv po timu interdisciplinarnih stručnjaka.

Tim Todorović centra čine stručnjaci psihoterapeut, defektolog, logoped, pedagog, psiholog i lekar pedijatar.

Centar pruža usluge psihoterapije, psihološkog savetovanja, defektološku procenu i tretman, logopedsku procenu i tretman, pedagošku procenu i tretman , psihološku procenu i tretman i psihološka testiranja, kao i konsultacije sa lekarom pedijatrom.

ZRENJANINCIMA JE PSIHOTERAPIJA DEO MENTALNE HIGIJENE

Osnivač Todorović centra, Tanja Todorović psihoterapeut i defektolog, navodi da je interesovanje za poboljšanje kvaliteta života kroz psihoterapijski rad i rešavanje problema postalo sve veće.

Ako govorimo o odraslima, oni se na psihoterapiju javljaju iz različitih razloga kao npr. samopouzdanje, bračni, porodični i partnerski problem, problem na poslu, depresija, anksioznost, psihosomatske tegobe, strahovi, trauma, opsesivno kompulsivne radnje, panični napadi… kao i oni koji žele da rade na poboljšanju kvaliteta svog života.

Više o Todorović centru moćete pronaći na sajtu www.psihoterapijazrenjanin.rs ili Facebook stranici i Instagram stranici

Uvek je pravi trenutak da odete na psihoterapiju ili psihološko savetovanje

„Drago mi je da roditelji imaju razvijenu svest o tome da je psihoterapija i za decu i da prepoznaju momente kad je potrebno obratiti se stručnjaku.  Psihoterapija dece pomaže deci i mladim ljudima (tinejdžerima, adolescentima kasnije) da osveste i prihvate smisao različitih stanja duše, poput tuge, besa, bola, osećanja usamljenosti, napuštenosti, nemoći, itd. Veoma je značajno podvući podršku koju psihoterapijski rad ima na poboljšanju kvaliteta relacionog odnosa roditelj – dete“, rekla je Tanja Todorović.

PSIHOTERAPIJSKI RAD U TODOROVIĆ CENTRU IZDVAJA SVEOBUHVATAN PRISTUP

„Terapijski rad kojim se bavim zasniva se na principu dubinske psihologije, obuhvatajući niz različitih tehnika i terapijskih pravaca. Što znači da obuhvata širok spektar tema i problem na kojima se može primenjivati. Ono što je takođe prednost je to da tragamo za uzrokom i razumevanjem nekog problema i radimo na razvoju veština koje su potrebne za kvalitetniji život. Često se stavlja akcenat na odnos psihoterapeuta i klijenta koji je važan za psihoterapijski proces, te s toga volim da kažem da su terapeut i klijent saveznici na putu promene. Bez obzira na specifičnost odnosa terapeut-klijent, i u ovom odnosu kao i u svakom drugom, i terapeut može mnogo toga da dobije i nauči. Psihoterapijski proces je uvek obostrano obogaćujući“, istakla je Tanja Todorović.

ČESTO SE U TODOROVIĆ CENTRU INTERESUJU ZA GRUPNU PSIHOTERAPIJU

Grupna psihoterapija Todorović centra je zasnovana na psihoanalitičkim, psihodinamskim konceptima, kao i individualni pristup. Grupna psihoterapija se sprovodi u malim grupama, od oko 10 članova.

Psihoterapeut je voditelj grupe, dok su ostali članovi uključeni u grupni rad na više načina. Oni su i podrška, ali i izvor pozitivnih frustracija u grupi. Oni osvetljavaju i zajednički prorađuju svoja grupna i individualna iskustva. Radeći jedni s drugima, često prepoznaju obrasce ponašanja koje manifestuju u realnosti. Grupna dinamika im pomaže da te obrasce razumeju i prorade u „sada i ovde“, u setingu koji grupna psihoterapija nudi.

Grupna psihoterapija usmjerena je na interakcije među članovima grupe pa je, stoga, posebno prikladna za one koji imaju probleme u socijalnim odnosima vezanim uz intimnost, poverenje, samopouzdanje itd.

Do sad su to bile grupe koje su se bavile različitim temama, ali uskoro su u panu formiranje tematskih grupa u kojima će se svi članovi baviti jednom temom koja im je zajednička. Grupne psihoterapije su ograničene na 10 susreta i za razliku od individualnih traju 3h.