U okviru objedinjenog kulturnog spektakla pod nazivom „Noć muzeja“ i ove godine Kulturni centar Zrenjanina priključuje se i učestvuje u ovoj manifestaciji. U okviru izložbe „Mikro“ Sonje Bojanić na kojoj se predstavlja autorkinih 28 slika i šest video radova, biće održana i radionica za decu „Mikro mikrobi“ inspirisana izložbom i likovnim istraživanjem i eksperimentisanjem u oblasti intermedijalnih umetnosti i odnosa nauke i vizuelnog stvaralaštva a koju će voditi struk. inž. teh. specijalista Vera Erski i prof. dr Milana Drašković.

Izložba „Mikro“ u toku manifestacije „Noć muzeja“ otvorena je za posetioce od 17 časova do ponoći, dok je početak održavanja dečje radionice zakazan u 17 časova.

Deca uzrasta od pet pa na više godina će pod mikroskopom posmatrati različite fiksne (ćelije različitog biljnog i životinjskog porekla) i nativne preparate sa ćelijama plesni i kvasca, a zatim će na papir preneti ono što vide, odnosno interpretirati po sopstvenom doživljaju mikro svet koji upoznaju. Koristiće bojice, flomastere, glitere, šljokice, komade krpica, lepak i druge različite materijale.