Foto: Aleksandar Blanuša

Sport- Banatski derbi pripao je fudbalerima Radničkog koji su ostvarili pobedu od 2:1 nad Dinamom iz Pančeva. Ova pobeda i nova tri boda  olakšali su  put crveno-crnih ka opstanku u Srpskoj ligi grupa „Vojvodina“. 

Krstinić je  u 10. minutu centrirao za Pavlova koji se odlično snašao i postigao vodeći gol za Radnički. Gosti su prvi put zapretili u 27.minutu preko Čučka koji je iskosa šutirao pravo u golmana domaćih Lekića.

Nedugo zatim Čigoja je sa 20 metara takođe zapretio, ali njegov šut završio je pored gola. Gosti su mogli do izjednačenja u poslednjem minutu prvog poluvremena, ali je Marković bio za malo neprecizan.

U 50. minutu nakon dubinske lopte Pavlov izlazi sam ispred golmana gostiju Andžića i pogađa za 2:0.

Milinović dva minuta kasnije sa preko 20 metara snažno šutira i smanjuje rezultat na 2:1.

Poslednja prilika na meču viđena je u 60. minutu kada je Krasić proigrao Pavkova, a ovaj šutirao direktno u Andžića. Do kraja utakmice fudbaleri Radničkog su kontrolisali igru i mirno je priveli kraju.

Ovom pobedom fudbaleri Radničkog sa 29 osvojenih bodova zauzimaju 12. poziciju i za sada su iznad „crte“ odnosno zone ispadanja.

REZULTATE POGLEDAJTE OVDE

FK Radnički: Lekić, Marković, Runjevac, Jovanov, Krstinić, Ilić, Čigoja, Novevski, Dučić, Krasić, Pavlov. Zamenici: Bačko, Petković, Turkulj, Kozlovački, Kovačević.

FK Dinamo 1945: Andžić, Kolocka, Milinković, Zulfić, Vučinić, Šobat, Čučak, Marković, Marković M, Petrović, Marković D. Zamenici: Jankulov, Javor, Pavlović, Čikić, Stojanovski, Brajović, Đokić.