U organizaciji Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ iz Zrenjanina, u periodu od 9. do 26. maja, održana je 48. manifestacija za decu „Pesnička štafeta“. Podršku organizaciji pružila je kompanija Gomex.

U ovogodišnjoj manifestaciji učestvovalo je 60 osnovnih škola sa teritorije Srednjeg Banata, kao i iz opština Kikinda i Titel. Ovogodišnju „Štafetu“ vodio je književnik Uglješa Šajtinac, koji je i sam kao dete učestvovao u Pesničkoj štafeti. Zrenjaninska biblioteka je tim povodom objavila knjigu kratkih dramskih tekstova autora Uglješe Šajtinca pod nazivom „Sve same drame“.

Od oko 1500 pesama koje su napisane povodom ovogodišnje manifestacije, u uži izbor je ušlo njih 165, dok je na završnoj svečanosti nagrađeno 12 najuspešnijih mladih autora. Proglašenje pobednika u kategoriji nižih i viših razreda osnovnih škola održano je na platou ispred Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ u četvrtak, 26. maja, od 11 časova.

Kompanija GOMEX već nekoliko godina aktivno podržava „Pesničku štafetu“ i prigodnim poklon paketima iz svog asortimana nagrađuje najbolje mlade pesnike, što je i ovoga puta bio slučaj.