Sport- Fudbaleri Radničkog, na domaćem terenu, pogotkom Stefana Gajilovića osvojili su tri velika boda u trci za opstanak u Srpskoj ligi.

Strelac pobedonosnog gola Stefan Gajilović

Crveno-crni su bili bolji, naročito u drugom poluvremenu kada je, Stefan Gajilović, u finišu meča doneo pobedu. Dugo su i jedni i drugi opipavali puls protivnika, igralo se bez rizika i u 13. minutu, posle dobre akcije koju je započeo Gajilović, šut Ilije Krasića sa ivice kaznenog prostora, Dragoslav Petrović je krajnjim naporom izbacio u korner.

Pokušao je Luka Grgić, udarcem iskosa, da iznenadi Milovana Lekića, ali je bio neprecizan. Na centaršut Milana Bačvanskog, štoper Bogdan Jovanov je skočio na penalu i loptu poslao pored gola. Lukavi Luka Jovanić iskosa je poslao oštar šut pod prečku, međutim, Lekić je uspeo da loptu skrene u korner.

Mogli su u 53. minutu domaći igrač, preko Petra Ilića da se raduju, Igor Pavlov je odigrao povratnu loptu na 16. metara, ali je udarac Ilića bio izblokiran.
Poslednjih pola sata igrači Radničkog više su šutirali, uzvratio je bio Đorđievski snažnim šutem u ugao, a Lekić je paradom izbacio loptu u korner. Imali su domaći dva slobodna udarca, a posle Krasićevog Jovanov je poslao loptu ispod prečke, a golman Petrović je odličnom reakcijom sprečio pogodak. U 75. minutu Gajilovićev šut otišao je pola metra od stative, da bi desetak minuta kasnije, usledilo slavlje domaćih.

Blagoje Marković je odigrao precizan dubinski pas prema Gajiloviću koji je, sa ivice kaznenog prostora, naciljao ugao, golman Petrović se bacio, ali nije mogao da spreči pogodak i pobedu Zrenjaninaca – 1:0.

Tekst: Budimir Cvijetić.

Rezultate i tabelu Srpske lige grupa „Vojvodina“ možete pogledati na našem portalu pod rubrikom KLIK-SRBIJASPORT REZULTATI

RADNIČKI (Z): Lekić, Ćušić, Marković (Novevski -), Runjevac, Jovanov, Ilić  (Kovačević -), Krasić, Gajilović, Bačvanski, Dučić, Pavlov  (Turkulj -).

BORAC (Š): Petrović, Trivić, Mirković, Đurić, Jovanić (Milanović -), Renić, Grgić, Gojković, Božić, Đorđievski  (Zečević -), Stojanović .