Tokom vikenda koji je za nama,25. i26. juna, u banatskom naselju Žitište po 16. put je održana tradicionalna manifestacija „Pile fest”. Mnoštvo raznolikih sadržaja obeležilo je vikend u Žitištu, a među njima su svakako i 5. Festival rakije i takmičenje u „beach volley-u” čija je organizacija podržana od strane trgovinskog lanca Gomex.

Manifestaciju Pile fest otvorio je upravo Festival rakije koji je prerastao u jednu lepu tradiciju. Taj događaj je okupio veliki broj učesnika, a po oceni žirija, najbolja je bila rakija Miloša Lolića iz Kikinde.

 

Na programu Pile festa redovna stavka su i sportska zbivanja, koja nisu izostala ni ovog puta. U organizaciji Sportskog saveza Opštine Žitište, održano je takmičenje u muškoj i ženskoj konkurenciji (2+1). Za tu priliku, kompanija Gomex je obezbedila vaučere za 3 prvoplasirane ekipe.

Pored pomenutih sadržaja, organizovani su i nastupi kulturno-umetničkih društava, kreativne radionice, zabavne aktivnosti za najmlađe, gastronomska takmičenja, izbor za najbrže pile, pripremanje najveće kajgane u Srbiji, 1000 pilećih krilca za posetioce, panoramsko letenje balonom i još mnogo zabave za sve generacije.