Pod sloganom „Leto počinje u Žitištu”  25. i 26. juna održaće se tradicionalna manifestacija „Pile fest”. Podršku organizaciji Festivala rakije i takmičenja u „beach volley-u” pružio je trgovinski lanac Gomex.

 

Pile fest otvara sezonu letnjih manifestacija i priređuje celodnevni program koji će ove godine obuhvatiti sportske događaje, zabavu za najmlađe, nastupe kulturno-umetničkih društava, kreativne radionice, 5. Festival rakije, gastronomska takmičenja, izbor za najbrže pile, pripremanje najveće kajgane u Srbiji, 1000 pilećih krilca za posetioce, panoramsko letenje balonom i još mnogo zabave za sve generacije.

Predstojećeg vikenda u Žitištu, program počinje već u 11h i završava se koncertima koji će biti na programu u večernjim satima.

 

Subota, 25. jun – 5. FESTIVAL RAKIJE
U parku kod osnovne škole, od 10 do 18 časova, održaće se 5. Festival rakije sa izložbom i degustacijom. Na samom kraju, uz proglašenje rezultata, biće upriličena i dodela medalja, diploma i nagrada.

Nedelja, 26. jun – BEACH VOLLEY
U organizaciji Sportskog saveza Opštine Žitište, u nedelju, od 11 časova, održaće se takmičenja u odbojci na pesku (u muškoj i ženskoj konkurenciji, 2+1). Pored toga, tokom sportskih takmičenja biće organizovana i zanimljiva dešavanja za omladinu na obali Begeja.