Zrenjanin- Posle duge i teške bolesti, u 57. godini života preminula je Danka Ječmenica, članica Glavnog odbora Građanskog preokreta.

Danka Ječmenica je bila specijalista ilustracije i član Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Vojvodine (UPIDIV).

Od 1999. godine je radila u Gradskoj upravi grada Zrenjanina kao grafički dizajner i na poslovima upravljanja projektima u vezi sa starim zanatima, ženskim preduzetništvom, ruralnim razvojem i vizuelnim umetnostima.

Velik broj grafičkih rešenja koja godinama koristi Grad Zrenjanin, javne ustanove i preduzeća, mnoga udruženja i manifestacije, kreacija su Danke Ječmenice.

U Građanskom preokretu je bila aktivna od 2019. godine, a u periodu od 2020. do 2022. godine bila je član Upravnog odbora organizacije.

„Danku ćemo pamtiti i pominjati kao vedru, srdačnu i druželjubivu osobu, pouzdanog, vrednog i kreativnog  saradnika. Saučestvujemo u tugovanju njene porodice i prijatelja“. navodi se u saopštenju odbora Građanskog preokreta.