Foto:arhiva

Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se 4 saobraćajne nezgode, 3 sa povređenim licima.

U ovim saobraćajnim nezgodama 1 lice je zadobilo teške telesne povrede i 4 lica je zadobilo lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 332.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode dogodile su se zbog: 2 nezgode su se dogodile zbog neprilagođene brzine kretanja vozila, 2 zbog neustupanja prvenstva prolaza

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 39 učesnika u saobraćaju i izdato je 234 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 48 vozača, od toga 32 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, 3 vozača zbog upravljanja pod dejstvom psihoaktivnih supstanci 3 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje i 10 vozača zbog ostalih razloga. Od ukupno 32 vozača koja su upravljala vozilom pod uticajem alkohola zadržano je 9 vozača u trajanju od 12 časova jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu i 3 lice je zadržano zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 3 vozila, od toga, 1 vozilo zbog isteka važnosti registracione nalepnice, i 2 vozila zbog tehničke neispravnosti.