Kamen temeljac za izgradnju dečjeg bazena koji će biti opremljen zabavnim sadržajem postavili su danas u Srpskoj Crnji pokrajinski sekretari Dane Basta i Nenad Ivanišević zajedno sa čelnicima lokalne samouprave. Opština Nova Crnja  obezbedila je 15 miliona dinara za izgradnju bazena za decu, a dodatna sredstva biće izdvojena i iz sopstvenih sredstava.

 

Otvoreni bazen u Srpskoj Crnji  postao je omiljeno mesto za rashlađivanje meštana, ali i za stanovnike okolnih mesta, samo tokom prošle godine zabeleženo je više od 10 hiljada posetilaca na ovom bazenu.

“U prethodnom periodu smo uvideli da nam nedostaju sadržaji za decu i jedan mali bazen gde će deca uživati, tako da smo u sraradnji sa ministarstvom turizma i sa pokrajinskim sekretarijatom uspeli da napravimo priču, napravili smo projekat, konkurisali, dobili smo sredstva tako da ćemo u narednom periodu izgraditi i mali bazen koji nam ovde nedostaje”, rekao je Vladimir Brakus predsednik opštine Nova Crnja.
Bazen za decu gradi se odmah pored već postojećeg bazena, a biće opremljen raznim toboganima, fontanama, i drugim zabavnim sadržajima za igru.

“Danas smo položili kamen temeljac na izgradnji novog bazena, gde će naši mališani moći da načine svoje prve plivajuće korake da tako kažem, da se upoznaju sa plivanjem da ovde nauče da plivaju. Stvarno je velika stvar imati bazen i jedna mala opština kao što je oština Nova Crnja svakako zaslužuje da se proširuju sportski kapaciteti”, rekao je Dane  Basta pokrajinski sekretar za sport i omladinu.


“Mislim da je ključna reč zajedno, svi smo ovde zajedno i na razvoju sporta i turizma i podizanju životnog stadrada građana koji žive ovde. I mi smo više od 2 miliona dinara opredelili za ovu opštinu, ideja jeste svakako da i na sledećim sredstvima koja budu opredeljena za telekomunikaciju pomognemo opremanje sa hot spotovima ibesplanitm interenetom i oko novog bazena”, rekao je Nenad Ivanišević pokrajinski sekretar za privredu i turizam.
Kupališna sezona na otvorenom bazenu u Srpskoj Crnji počinje sledeće nedelje, a deo dvorišta gde se trenutno izvode građevinski radovi biće ograđen od posetilaca.