Sport– FK Radnički Zrenjanin počeo je pripreme za predstojeće prvenstvo, na stadionu kraj „Skrobare“  prozivci je prisustvovalo 23 igrača.

Podsetimo, crveno -crni   su sezonu završili  jedan stepenik iznad zone ispadanja, sa 40 osvojenih bodova, 12 pobeda, 14 poraza i 4 nerešene utakmice. Pored igrača prozivci su prisustvovali Darko Tošić, novi sportski direktor Dušan Tanasić,  pomoćni treneri Aleksandar Tomin, Robert Kiš i trener golmana Goran Gavrilović . Šef stručnog štaba Predrag Kandić nije prisustvovao prvoj prozivci zbog bolesti, ali će se ubrzo pridružiti ekipi.

Dušan Tanasić predstavio je nova pojačanja za ovu sezonu, to su:( sa leva na desno) Ljubomir Stevanović, golman Nemanja Radović, Marko Mastilo i Šemić Zoran.

Na prozivci su bili :Nemanja Radović, Andrej Nosalj, Danilo Janjatović, Marko Mastilo, Jovan Runjevac, Zoran Šemić, Nikola Kovačević, Ilija Krasić, Đorđe Dragović, Matija Pančić, Stefan Vidović, Vuk Ćulibrk, Ognjen  Tomašević, Darko Obrenić, Miloš Vujović, Stefan Pavković, Ljubomir Stevanović, Milan Bačvanski, Dejan Popović, Blagoje Marković, Milan Mijatović,  Jovan Rosić, Marko Jonjev.   

Nisu prisustvovali Nikola Krstinić i Milan Turkulj.

 Prisutnim igračima prvo se obratio Darko Tošić i najavio da će uz njegovu pomoć Dušan Tanasić obavljati funkciju sportskog direktora. „Trenutno osnivamo upravni odbor gde smo pozvali istaknute privrednike koji će nam pružiti podršku, među njima je i Perica Kiridžić koji je dosta ljudi povukao sa sobom. Konačno su pred nama svetliji dani što se finansija tiče i ono što nam predstoji je da skockamo ekipu i pružimo dobre rezultate“- istakao je Tošić.

“ Preuzeo sam kormilo od Darka i spreman sam da uz njegovu pomoć odgovorim izazovima. Najbitnije je da zajedno sa vama igračima uspešno sarađujemo i da imate odnos prema treneru i klubu kakav je Radnički. Doći će sigurno još  5, 6 igrača i morate da se izborite za mesto u timu, jer što je  jača konkurencija imaćete veću želju i borbu za startnu postavu. Igrači koji su došli da odrade posao mislim da su pogrešili, uslovi će vam biti namešteni maksimalno, na vama je da trenirate i pružite što više, a da vas povrede zaobiđu“- istakao je Dušan Tanasić sportski direktor.

FK Radnički će u pripremnom periodu odigrati 5 utakmica, pogledajte raspored:

20.07 Žitište
27.07 Slavija Novi Sad( kod kuće)
30.07 OFK Beograd
03.08 FK Jedinstvo Banatsko Karadjordjevo
06.08 FK Naftagas  Elemir