Zrenjanin- Pred više od 2200 gledalaca u Kristalnoj dvorani futsaleri Poljske, nakon velikog preokreta, bili su bolji od reprezentacije Srbije i uspeli da se direktno plasiraju na Svetsko prvenstvo koje će se sledeće godine održati u Uzbekistanu. Naši orlovi propustili su šansu da se kroz baraž domognu Svetskog prvenstva i ostaje im samo da za 5 dana odigraju poslednju utakmicu u grupi protiv reprezentacije Belgije.

Pred sam početak utakmice našem Zrenjanincu i proslavljenom reprezentativcu Srbije Slobodanu Bobi Rajčeviću uručen je dres sa brojem 150 zbog isto toliko nastupa za naše orlove.

Povela je Srbija odmah na početku meča u 4. minutu kada je Dragan Tomić fenomenalno asistirao za Petrova koji je pogodio za 1:0 i izazvao veliko oduševljene navijača naših orlova u Zrenjaninu.

Foto: Slavlje Petrova nakon pogotka za 1:0

Pripretili su odmah Poljaci preko Mrowieca, ali bio je siguran golman Vulić. U 12. minutu snažno je šutirao Rakić, ali je golman gostiju Kaluza odlično intervenisao.

Foto: Strelac drugog gola Dragan Tomić

Raspoloženi Dragan Tomić levo iskosa u 14. minutu postigao je gol kroz noge golmanu Kaluzi za 2:0. Pred sam kraj prvog poluvremena pritisli su gosti i Madziag je smanjio na 2:1.

Foto: Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura  zajedno sa Duškom Tošićem bivšim reprezentativcem podržao je Srbiju u Kristalnoj dvorani

Na startu drugog poluvremena Mrowiec je na drugoj stativi odlično pronašao Madziaga koji je opet pogodio, ovoga puta za izjednačenje 2:2.  U 27. minutu probio je Petrov po levoj strani i snažno šutirao, ali siguran je bio golman Poljaka.

U 29. minutu hladan tuš za publiku u Kristalnoj dvorani kada je Marek doveo Poljake do vođstva od 2:3. Probali su reprezentativci Srbije sa igračem golmanom, ali nisu uspeli da sruše bedem gostiju. U 38. minutu konačan rezultat, nakon greške Petrova, postavlja Zastawnik za konačnih 2:4.

Foto: reprezentacija Poljske

 

SRBIJA: Vulić, Ramić, Tomić, Petrov, Rajčević. Zamenici igrača:  Tomić S, Aleksić, Majatević, Vasić, Rakić, Tomić M, Simić, Janjić i Marinković.

POLJSKA: Kaluža, Kubik, Skiepko, Zastawnik i Kriezel. Zamenici igrača: Nawrat, Madziag, Sendlewski, Kaniewski, Leszcak, Szadurski i Raszkowski