Foto arhiva

Sport- U okviru priprema fudbaleri Radničkog odigrali su prijateljsku utakmicu protiv Slavije iz Novog Sada. Crveno crni su u prvom poluvremenu vodili sa 4:0 da bi  gosti  nakon preokreta slavili rezultatom 4:5.

Raspucali su se strelci na Begeju, domaćin je u razmaku od 15. minuta postigao četiri gola i bio ubedljiv, a poveo je autogolom Žakule u 19. minutu. Na nabacivanje Jovanovića, Maoduš je prvencem u dresu Zrenjaninaca, udvostručio prednost, a u 25. minutu, već je, posle šuta Rosića sa ivice kaznenog prostora, bilo 3:0. Na asistenciju Maoduša, rezultat poluvremena postigao je mladi Markoski.
U nastavku su se Novosadjani razgoropadili, preokrenuli igru i zgromili „junoše“ srpskoligaša. Batinić je u 47. minutu načeo mrežu domaćih, potom je Grubović iskorisito grešku u odbrani Radničkog i pogodio iza golmana Nosalja, a Dobrin je, posle prodora po boku, naciljao po sredini gola i smanjio na 4:3. Sa dva gola Ružin je doneo pobedu Slaviji, u 72. je izjednačio rezultat, a sedam minuta kasnije izbegao ofsajd zamku, zaobišao golmana Nosalja za konačnih – 4:5.

Zrenjanin – Gledalaca: 80. Sudija: Stefan Pjevač (Zrenjanin). Strelci: Žakula u 19 (autogol), Maoduš u 23, Rosić u 25, Markoski u 34 za Radnički, a Batinić u 47, Grubović u 56, Dobrin u 69, Ružin u 72 i 79. minutu za Slaviju.

RADNIČKI: Lekić, Marković, Maoduš, Turkulj, Šemić, Mastilo, Stevanović, Krstinić, Rosić, Jovanović, Markoski. Još su igrali: Nosalj, Janjatović, Runjevac, Kovačević, Radojičić, Brankov, Jonjev, Dragović, Obrenić, Sabo.

SLAVIJA (NS): Zaviša, Žakula, Sarić, Ubović, Zaov, Janić, Bogojević, Božović, Vučković, Batinić, Grubović. Još su igrali: Stojkov, Bajić, Velkovski, Burka, Ružin, Dobrin, Čavić.
Tekst: B. Cvijetić.