Zrenjanin- Izložba pod nazivom „Dokonstrukcija konstrukcije“ likovnog umetnika Nenada Vacića, dobitnika druge nagrade prošlogodišnjeg (zrenjaninskog) likovnog konkursa „30×30″ otvara se danas, 7. jula u salonu Kulturnog centra Zrenjanina u 19 časova.

Postavka će sadržati oko tridesetak skulptura koje će publika moći da pogleda do 2. avgusta. Autor navodi da je na početku nastanka svojih radova polazio od pretpostavke da kroz njih simbolički govori i da ih stvara sa namerom da oplemeni visokourbanizovane prostore i dehumanizovane sredine pokušavajući da im udahne novu energiju i život. U jednoj od faza nastanka shvatio je da su oni kao skulptura sama sebi dovoljni kojoj nije potrebna koegzistencija sa arhitekturom. Samim tim svoje radove počeo je samostalno da izlaže u okviru izložbi a za neke od njih je i dobio nagrade.

Nenad Vacić je izveo petnaest dela u javnim prostorima, u zemlji i inostranstvu. Imao je devet samostalnih, učestvovao na više od sedamdeset grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu, kao i na deset internacionalnim simpozijumima. Dobio je petnaest nagrada, zahvalnica i počasnih diploma. Autor i realizator je pet nagradnih trofeja.

 

 

 

Program otvaranja i razgovor sa umetnikom moći će da se prati uživo i na Fejsbuk strani Kulturnog centra Zrenjanina.

 

Izložba se otvara u okviru programa vizuelnih umetnosti Kulturnog centra.