Foto:ahiva

Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se 4 saobraćajne nezgode sa nastradalim licima.

U ovim saobraćajnim nezgodama 4 lica je zadobilo lake telesne povrede i 1 lice je zadobilo teške telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 185.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode dogodile su se zbog: 1 nezgoda se dogodila zbog neprilagođene brzine kretanja vozila, 3 zbog neustupanja prvenstva prolaza

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 45 učesnika u saobraćaju i izdato je 160 prekršajnih naloga.

Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 40 vozača, od toga 31 vozač zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, 1 vozač zbog upravaljanja pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, 3 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje i 5 vozača zbog ostalih razloga. Od ukupno 31 vozača koja su upravljala vozilom pod uticajem alkohola zadržano je 7 vozača u trajanju od 12 časova jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu, 1 lice je zadržano zbog upravljanja vozilo pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 7 vozila, od toga, 2 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice, 1 vozilo zbog toga što nisu bila upisana u jedinstven registar vozila i 4 vozila zbog tehničke neispravnosti.