Zrenjanin- Šesnaesta Sednica Gradskog veća održana je danas u Gradskoj kući, predsedavao je gradonačelnik Simo Salapura, a na Dnevnom redu bilo je sedam tačaka.

Članovi Veća usvojili su Predlog Odluke o izmeni Odluke o promeni Osnivačkog akta Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin, a zatim i Predlog Odluke o usvajanju nacrta Ugovora o realizaciji projekta prečišćavanja vode za piće u Zrenjaninu i Predlog Odluke o davanju saglasnosti Javnom komunalnom preduzeću „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin da poslove prečišćavanja vode vrši „PANNONIAN WATER“ DOO Beograd.

U nastavku sednice usvojen je Izveštaj o realizaciji programa poslovanja Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin za 2021. godinu, Izveštaj o realizaciji programa poslovanja Javnog komunalnog preduzeća „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin za 2021. godinu, kao i Izveštaj o realizaciji programa poslovanja „Javnog preduzeća za urbanizam“ Zrenjanin za 2021. godinu.

Na kraju sednice, gradonačelnik je od predsednika Skupštine grada Zrenjanina Čedomira Janjića zatražio da za sutra zakaže vanrednu skupštinsku sednicu i ocenio da su najvažnije tačke današnje sednice one koje su se odnosile na pitanje rešavanja pijaće vode.

– Pitanje nad pitanjima, kada je reč o Zrenjaninu, jeste pitanje pijaće vode, a ja kao gradonačelnik nestrpljiv sam da izađem pred građane, pred svoju porodicu i kažem: uspeli smo. Upravo danas urađen je korak ka tome, naime, većnici su usvojili nacrt ugovora o prečišćavanje vode za piće na teritoriji grada Zrenjanina, a koji je prosleđen Skupštini grada, dakle, odbornicima na usvajanje. Ono što mogu da kažem jeste da smo korak bliže ka rešavaju višedecenijskog problema, ali, takođe molim za još malo strpljenja za izjave i odgovaranje na pitanja zainteresovane javnosti. Bitno je da istaknem i to da su moj tim Gradske uprave, komisije koju smo formirali i stručnjaka dali veliki trud i da smo vodili računa o svakom detalju kako bi građani Zrenjanina napokon u narednom periodu mogli da imaju zdravu pijaću vodu – rekao je novinarima gradonačelnik Salapura i naveo da će se o detaljima izjasniti na sutrašnjoj skupštinskoj sednici.