Sport- U Splitu je svečano zatvorena 26. sezona Dunav osiguranje Sportskih igara mladih. Tokom prethodnih meseci gotovo 250 000 dečaka i devojčica učestvovalo je na više stotina turnira u sve tri zemlje učesnice Igara – Srbiji, Hrvatskoj i Bosni Hercegovini.

Tradicionalno, Split je bio domaćin najboljim SIMOVCIMA, koji su se prethodnih pet dana takmičili u 10 sportskih disciplina. U Dunav osiguranje Sportskim igrama mladih kažu da su ponosni na sportske rezultate koje su postigla deca iz Srbije, ali da je još veći uspeh što su deca i ovoga puta pokazala ono najvrednije – fair play, toleranciju, poštovanje protivnika i što su shvatila misiju Igara – spajanje dece regiona, tako da su slobodno vreme provodili družeći se vršnjacima iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Pored novih prijateljstava i nezaboravnih uspomena, SIMOVCI u Srbiju donose i medalje. Među onima koji su se popeli na pobedničko postolje je i Višnja Blagojev iz Zrenjanina koja je osvojila bronzanu medalju u trci na 60 metara.

Osnivač i predsednik Sportskih igara mladih Zdravko Marić i ovoga puta je istakao da su mu kada dođe završnica osećanja pomešana:
– Žao mi je što smo stigli do kraja sezone, a opet sam srećan i ponosan na ono što Sportske igre mladih rade za decu iz sve tri zemlje. Puno mi je srce kad u razgovoru sa njima čujem da su stekli nove prijatelje, da žele ponovo doći u Split. Zato, kraj ove sezone za sve nas u timu znači da odmah moramo krenuti sa pripremom sledeće i da uz podršku Vlada sve tri zemlje i naših sponzora, deci regiona i dalje pružimo mogućnost da se druže, bave sportom i šire toleranciju i fair play.

Svečanom zatvaranju igara prisustvovali su i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, pomoćnik gradonačelnika Čačka Miroslav Petković, zamenik gradonačelnika Čačka Miloš Stevanić, većnica grada Niša Marija Randjelović i pomoćnik predsednika opštine Arilje Nebojša Kaljević.

Program svečanog zatvaranja održan je na splitskoj Rivi. Poklon svim SIMOVCIMA bio je koncert Luke Nižetića.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Zrenjanina, koji je dodelio sredstva za realizaciju projekta „Informisanje mladih i značaj sporta u Zrenjaninu“.