Zrenjanin- Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se 2 saobraćajne nezgode, 1 sa povređenim licima i 1 sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama 1 lice je zadobilo lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 280.000 dinara.

Saobraćajne nuzgode su se dogodile zbog:1. nezgoda se dogodila zbog neprilagođene brzine kretanja vozila, 1 zbog neustupanja prvenstva prolaza.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 58 učesnika u saobraćaju i izdato je 425 prekršajnih naloga.

Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 56 vozača, od toga 32 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, 3 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 3 vozača zbog upravljanja pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, 3 vozača zbog uprvljanja vozilom u vreme izrečene zaštitne mere i 15 vozača zbog ostalih razloga. Od ukupno 32 vozača koja su upravljala vozilom pod uticajem alkohola zadržan je 6 vozača u trajanju od 12 časova jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu, 3 lica je zadržano zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci i 1 vozač je zadržan zbog odbijanja da se podvrgne utvrđivanju prisustva alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 8 vozila, od toga, 6 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice