Zrenjanin- Istraga povodom pronalaska obezglavljenog tela kod Zrenjanina odvela je policiju na trag da je možda reč o nedavno nestalom Goranu Džuniću (47) iz Kikinde što je potvrdio i njegov brat Dragan. Goran se nije vratio iz Novog Sada gde je otišao 4. avgusta na skup kojim je obeležena godišnjica egzodusa u „Oluji“ i od tada mu se gubi svaki trag.

Prema Draganovim rečima, njegov brat Goran je poslednji put viđen na kružnom toku pored Zrenjanina koji vodi ka Kikindi, a koji se nalazi stotinak metara od mesta na kojem je pronađeno telo za sada i dalje nepoznate osobe.

Kontaktirali su me iz policije i pitali me šta je Goran imao na sebi kada je nestao. Tražili su ponovo da im detaljno opišem kako izgleda i ja sam to uradio. Zamolio sam ih da mi pokažu telo jer bih ga odmah prepoznao ali mi nisu dozvolili. On je bio upečatljiv, imao je malo produženu glavu sa krupnim viličnim kostima brade. Imao je tetovaže na rukama a jedna od njih je bila ime njegove ćerke. U gornjoj vilici je imao veštačke zube. Ma, poznao bih ga odmah bez obzira na to u kakvom je stanju, ali se ipak nadamo da to nije on i da će se pojaviti jer ga i dalje tražimo – priča nam zabrinuti Dragan.

Foto: Facebook Goran Džunić

Kaže i da je cela porodica jako uznemirena i da čekaju rezultate obdukcije u nadi da to ipak nije njihov Goran.

Evo ja sam i dalje na bolovanju i tražimo ga sa prijateljima. Kada smo očuli da je viđen na kružnom toku odmah smo otišli tamo i raspitivali se u okolini. Jedan ga je čovek video i rekao da je sedeo tamo bez majice sa flašicom vode. Verovatno mu je bilo vruće pa se nadao da će neko stati i ponuditi mu prevoz. Znamo da je bio popio i da je izgubio grupu iz Kikinde sa kojom je otišao u Novi Sad pa su oni bez njega krenuli kući jer nisu više hteli da ga čekaju. Potom je viđen na jednom salašu između Žablja i Zrenjanina gde je stao da se okrepi, a poslednji put na pomenutom kružnom toku – objašnjava nam Dragan.

Kaže da se čitava porodica moli bogu da to ipak nije Goran već neko drugi te da i dalje strepe od izveštaja sa obdukcije.

– On nije bio sklon samoubistvu. Imao je puno volje za životom. Ako je on, onda mi je jedno od mogućih objašnjenja to da ga je neko pregazio i da je u nameri da prikrije zločin bacio njegovo telo na to imanje – zabrinuto priča Dragan.

Iz izvora u policiji dobili smo nezvaničnu informaciju da nadležni „češljaju“ spiskove nestalih osoba sa teritorije Policijske uprave Zrenjanin i obližnjih mesta i nadaju se da će nakon izveštaja sa obdukcije tela imati više informacija.

Prema prvim nezvaničnim informacijama, nadležni su zaključili da je reč o muškoj osobi srednjeg doba po odeći u kojoj je pronađeno telo ali ni to sa sigurnošću ne mogu da tvrde zato što je telo bilo u takvoj fazi raspadanja da se pretpostavlja da je tu bilo barem par nedelja.

Izvor: Blic Zlatko Čonkaš