Zrenjanin-Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se 2 saobraćajne nezgde, od toga, 1 saobraćajna nezgoda sa nastradalim licima i 1 sa pričinjenom materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama 2 lica su smrtno nastradala 1 lice sa lakom telesnom povredom. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 320.000 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: nedržanja vozila uz desnu ivicu kolivoza, nepropisnog kretanja po kolovozu i nedržanje potrebnog odstojanja vozila.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 19 učesnika u saobraćaju i izdato je 112 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 22 vozača, od toga 12 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, 1 vozač zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, i 9 vozača zbog ostalih razloga. Od ukupno 12 vozača koja su upravljala vozilom pod uticajem alkohola zadržano je 2 vozača u trajanju od 12 časova jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu.