Zrenjanin- Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se 3 saobraćajne nezgde sa jednim nastradalim licem.

U ovim saobraćajnim nezgodama 1 lice je smrtno stradalo, 2 lica su zadobila teške telesne povrede i 2 lica su zadobila lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 680.000 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozila-2, nedržanje potrebnog odstojanja vozila-1.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 54 učesnika u saobraćaju i izdato je 165 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 26 vozača, od toga 18 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, 1 vozač zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, 4 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 2 vozača zbog upravljanja vozilom u vreme izrečene zaštitne mere i 1 vozač zbog ostalih razloga. Od ukupno 18 vozača koja su upravljala vozilom pod uticajem alkohola zadržana su 4 vozača u trajanju od 12 časova jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu, a 1 lice je zadržano zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Takođe iz saobraćaja su isključena 8 vozila, od toga, 2 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice, 5 vozila zbog tehničke neispravnosti, 1 vozilo jer nije bilo upisano u jedinstveni registar vozila.