Novi Bečej, prelepa varoš na reci Tisi, proteklih dana ugostila je više od 120.000 ljudi. Tiski kej, ali i centralne ulice same varoši bile su prepune ljudi svih uzrasta. Pevalo se do kasno u noć, uz Apsolutno romantično, mađarski rok bend Piramis, Ninu Badrić i Sergeja Ćetkovića, kao i uz Amadeus bend i Halida Bešlića koji su poslednji koncertni dan napravili pravu žurku za sve prisutne.

 

Ni kiša, kao ni veliki pad temperature nisu puno uticali na posetioce da se i ove godine dobro zabave. Kao i svih proteklih godina, pa tako i ove, u toku trajanja manifestacije nije zabeležen ni jedan incident. Iz tog razloga Gospojina i dalje važi za najbezbedniju manifestaciju u zemlji.

 

U nedelju od 12:00 sati, kako tradicija nalaže počela je 25-a “Revija paradnih zaprega”. Na platou kraj Tise prodefilovale su najbolje paradne zaprege, tako smo mogli videti: dvoprege, četvoroprege i petopreg. Kako se “Revija paradnih zaprega” održava od samog početka proslavljanja Velike Gospojine, kao manifestacija u manifestaciji, posebno je bila posećena. Veliki broj posetilaca je sa uživanjem pogledao paradu najlepših zaprega koje su sa ponosom i dostojanstveno vukli najlepši konji Vojvodine.

 

 

Dan uoči slave, tačno u 18:00 sati krenula je Velikogospojinska litija od crkve svetog Nikolaja, kroz centar Novog Bečeja do malog manastira kraj Tise. Veliki broj vernika pratilo je  litiju, palilo  sveće za zdravlje ukućana i u večernjim satima prošetalo velikim Gospojinskim vašarom koji se oduvek održavao povodom ove slave.

U nedelju u ponoć, nakon koncerta grupe Amadeus Bend i Halida Bešlića, spektakularnim vatrometom koji je prošarao novobečejsko nebo u hiljadu prelepih boja,  možemo reći da su zvanično završeni Velikogospojinski dani. Do sledeće godine, poručujemo svim dobrim ljudima, posetiocima, dragim prijateljima, izlagačima i potencijalnim saradnicima da i dalje mislimo ono što smo rekli na početku manifestacije – „U trendu ti si ako si na Tisi!“.