Zrenjanin- Koncert popularnog orkestra “ Frank Sinatra“  biće održan u subotu, 29. oktobra 2022. godine u Kulturnom centru Zrenjanina sa početkom u 20 časova. Ulaz je slobodan.

Popularni orkestar „Frank Sinatra“ je osnovan 2020. godine od strane udruženja „Major Music“. Pravac koji ansambl neguje i planira da razvija je širokog spektra različitih kompozicija  klasične, pop, džez, nacionalne i duhovne muzike, kako stranih tako i domaćih kompozitora i time reprezentuje ovaj region u zemlji i inostranstvu.  Ansambl je jedinstven po tome što predstavlja skup svih generacija, ljubitelja muzike, bivših i sadašnjih đaka Muzičke škole „Josif Marinković“ svih uzrasta, dakle iz osnovne i srednje Muzičke škole, studenata, ali i profesora. Najstariji član – saradnik je profesor u penziji, Ivan Petrov. Takođe, raznovrstan repertoar i dobra energjija koju orkestar sa sobom nosi, privukli su pažnju muzičarima iz regiona pa se probama i koncertima rado priključuju učenici, studenti i profesori iz drugih gradova na obostranu radost i zadovoljstvo. I ovog puta, pored naših Zrenjaninaca, u orkestru ćemo imati članove iz Novog Sada, Beograda i Pančeva. Moto ovog jedinstvenog skupa je da bude mesto pozitivne energije, razmene profesionalnih iskustava, druženja i zajedničkog uživanja u vokalno – instrumentalnoj muzici.

Do sada, orkestar je učestvovao na tri takmičenja, dva puta u inostranstvu i jednom u Srbiji i sva tri puta odneo prvu nagradu i titulu LAUREATA.

Orkestrom diriguje Zrenjaninac Đorđe Damjan, student kompozicije na novosadskoj Akademiji umetnosti.

Gost programa će ovog puta biti Pevačko društvo „ Prepodobni Rafailo Banatski“ iz Zrenjanina kojim diriguje mr Senka Milisavljević.