U prostorijama Gradskog  odbora Pokreta obnove Kraljevine Srbije u Zrenjaninu održan je sastanak na kojoj su predloge i podsticaje u vezi sa kampanjom na predstojećim izborima izneli Mirko Jović član predsedništva i podpredsednik odbora POKS-a, koordinator za Srednjobanatski okrug Petar RajlićOgnjen Tupić, član izvršnog odbora, Novak Maksimović potpredsednik izvršnog odbora, Dušan Kočalka koorodinator za Banat i poznati muzičar Čedomir Rajačić- Čeda Čvorak, simpatizer stranke.

Sastanku na temu organizacionih pitanja na predstojećim lokalnim izborima prisustvovali su  članovi Pokreta obnove Kraljevine Srbije Srednjobanatskog kao i  Severobanatskog okruga.

„Sastanak smo održali sa ciljem širenja naše mreže i edukacije naših ljudi u smislu smernica  za predstojeće lokalne izbore“, rekao je koordinator za Srednjobanatski okrug Petar Rajlić.

„Na današnjem sastanku smo govorili o radu stranke , širenju naše mreže i svih poslova koje nismo stigli da obavimo kroz protekle aprilske izbore i kampanju. Tada je bila kampanja za predsedničke i republičke izbore,  za nešto više od godinu dana očekuju nas lokalni izbori. Trudimo se da na vreme, našu mreži koja je prilično jaka, dovoljno raširimo i pripremimo za samostalan nastup na predstojećim izborima. Centralni izborni štab mogao je da  uz pomoć loklanih odbora organizuje  republičke i predsedničke izbore, međutim, kada dođu lokalni izbori u 140 opština i gradova svaki naš gradski  i opštinski odbor bi morao biti spreman za kampanju. Svaki od njih će imati podršku Predsedništva izvršnog odbora, ali će veći teret morati da podnesu sami“, rekao je Mirko Jović, član predsedništva i podpredsednik odbora Pokreta obnove Kraljevine Srbije i istakao da je POKS najbolje organizovana stranka u opoziji.

„Na  osnovu svog iskustva u politici, koje je veliko, POKS je najbolje organizovana stranka u opoziji, a to se videlo na proteklim izborima u aprilu kada smo mi stajali iza Miloša Jovanovića i njegove kandidature. Rezultat toga je petnaest poslanika  u Republičkom parlamentu i sedam u Skupštini grada Beograda. Očekujemo da se taj rezultat ne samo potvrdi na lokalu što neće biti lako, ali i da se podigne i iz tog razloga smo organizovali ovaj sastanak“, istakao je Mirko Jović.