Sport- U organizaciji Odbojkaškog kluba „Antena 08“ Iz Kruševca, danas je održan drugi po redu odbojkaški turnir pod nazivom „Šarengradski kup 2022“ na kom su pioniri Proletera, u jakoj konkurenciji,  osvojili naslov prvaka.

Pored naših momaka na turniru je nastupala pionirska selekcija OK“ Crvena Zvezda“ 1 iz Beograda, OK „Jagodina“,  OK „Rudar“ iz Baljevaca, OK „Antena 08“ iz Kruševca, kao i  OK „Crvena Zvezda“ 2 iz Beograda.

Pioniri Odbojkaškog kluba Proleter bili su najbolji i u sjajnoj finalnoj utakmici, koja je bila puna preokreta, savladali su ekipu OK “Crvene Zvezde” 1 iz Beograda sa 3:2 u setovima (20:25, 25:21, 25:20, 13:25,16:14). U prva dva meča pobedili su domaćine iz Kruševca OK “Antena 08” sa 2:0 i OK “Crvenu Zvezdu” 2 iz Beograda, takođe sa 2:0 u setovima.


Miloš Smiljanski proglašen je za najboljeg igrača na turniru (MVP).

Aleksej Jelisić -najbolji korektor.

Marko Zečar najbolji dizač turnira.

„Na turniru koji se igrao u dva dobijena seta, pravo učešća imali su dečaci rođeni 2005. godine i mlađi. Iza ovog značajnog uspeha stoji veliki trud i rad mojih momaka. Pokazali smo da kada nešto intenzivno radite, trenirate i još to volite, rezultati sigurno ne mogu izostati“- istakao je trener mladih odbojkaša Darko Jančić.
„Ovi mladi momci pokazali su da je Zrenjanin pravi grad sporta koji ima izuzetno kvalitetan odbojkaški kadar i predstavili su ga na najlepši način- dodao je Jančić“.

Za ekipu pionira OK “Proleter” Zrenjanin igrali su: Knežević, Zečar, Tanasković, Štrbac, Pražić, Zečić, Jelisić, Kučanda, Miladinović, Kresić, Smiljanski i Sretenović.