Većina događaja u organizaciji udruženja koja okupljaju članove iz različitih kompanija se dešava u Beogradu. To je donekle i razumljivo, ali nikako ne znači da drugi gradovi nemaju šta sa ponosom da ponude od svojih kulturno-istorijsko-privrednih i zabavnih sadržaja.

Rukovođen ovim, Dragan Ranisavljević, finansijski direktor Gomex-a, došao je na ideju da članove Udruženja finansijskih direktora Srbije (UFDS) okupi u Zrenjaninu i kroz vrlo interesantan celodnevni program promoviše, kako naš grad i njegove bogate sadržaje, tako i kompaniju Gomex, vrlo dobro poznatu članovima UFDS. Pomoć u organizaciji događaja je pružila i kompanija Dijamant i njihova finansijska direktorka Anastasija Cvetković Čučulis, koja je takođe iskoristila priliku za prezentaciju ove renomirane kompanije, najvećeg proizvođača ulja, margarina i dr.

„Sve je počelo u Idvoru, u zavičajnom muzeju Mihajla Idvorskog Pupina i njegovoj rodnoj kući, upoznavanjem sa nesagledivim nasleđem našeg a svetskog naučnika, dobrotvora i patriote. Druženje u Kaštelu, u Ečki, ostavilo je poseban utisak na prisutne (Lovački salon, kaštelski vrt) – tim pre što je većini ovo bio prvi put da se nalaze na tom mestu. Predavanje Miše Pavićevića „Čovek kao najvažniji resurs” podsetilo je na značaj koji ima ljudski faktor u uspehu svake kompanije.

U bašti Totala, uz prigodan ketering, usledila je prezentacija kompanije GOMEX, počev od kratkog istorijata i video klipova, pripremljenih i uspešno realizovanih od strane koleginice Katarine Stevanov iz službe marketinga, nakon čega je Dragan Ranisavljević prezentovao ON LINE aplikaciju za potrošače. U vrlo zanimljivoj, interaktivnoj komunikaciji sa kolegama iz UFDS odgovarao je na pitanja o aktuelnostima i planovima naše kompanije. Članovi udruženja su iskoristili priliku da skeniranjem QR koda postanu lojalni kupci Gomex-a. Druženje je nastavljeno obilaskom Gradske kuće, Barokne sale, Gradske bašte, a potom šetnjom preko Trga Slobode do Narodnog pozorišta i upoznavanjem sa najstarijom zgradom pozorišta u Srbiji (1839), da bi se oficijelni deo programa završio u Velikom salonu Narodnog muzeja i zanimljivom prezentacijom „GMO hrana za ili protiv” kolege Predraga Nenina iz kompanije Dijamant. Uz zvuke banatske muzike i poklon šolje Lala i Sosa dobijene od mladog para obučenog u autentičnu nošnju Banata, druženje se nastavilo u kafani „Stari Zanatlija”“, ističu iz kompanije Gomex.

 

Nepodeljeni utisak oduševljenja gradom i kompanijom Gomex ostao je kod svih članova UFDS koji su prisustvovali događaju.