U narednom periodu u bioskopu Kulturnog centra očekuje nas projekcija jednog domaćeg, jednog dečjeg animiranog i dva festivalska filma. U četvrtak, 3. i petak, 4. novembra na repertoaru je filmski triler „Trag divljači“. U nedelju, 6. novembra u okviru filmskog matinea prikazuje se „Dečak delfin“. U subotu, 5. novembra na programu je ostvarenje sa ovogodišnje turneje Beldocs Eho, međunarodnog festivala dokumentranog filma „Beldoks“ – „Novo jevanđelje“. U četvrtak, 10. novembra u okviru pomenute turneje na programu je i film „Napolju“. Ulaz na projekcije za festival dokumentarnog filma je besplatan a za domaći igrani i dečji film karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova i pre početka projekcije po ceni od 250 dinara.

 

BUDITE U TOKU – SKINITE APLIKACIJU ZRKLIK OVDE

 

DOMAĆI FILM „TRAG DIVLjAČI“

Nakon beogradske premijere u Kulturnom centru Zrenjanina u četvrtak, 3. i petak, 4. novembra prikazuje se najnovije domaće filmsko ostvarenje „Trag divljači“. Radnja je smeštena u 1979. godinu u vreme komunističke Jugoslavije u kojoj perspektivni novinar istražuje svirepo političko ubistvo u malom seoskom mestu u Istočnoj Srbiji i biva upleten u mračnu porodičnu dramu prepunu skrivenih tajni…

Film je režirao Nenad Pavlović. Glumačku ekipu čine: Radivoje Bukvić, Predrag Miki Manojlović, Nada Šargin, Miloš Timotijević, Dragan Bjelogrlić, Milena Pavlović, Jovo Maksić, Petar Zekavica, Mirko Vlahović, Filip Šovagović i Boris Milivojević.

Trejler: https://www.youtube.com/watch?v=VQD4AcZXtS0

Projekcije počinju u 20 časova

MEĐUNARODNI FESTIVAL DOKUMENTARNOG FILMA

„Beldoks“

 

U okviru turneje BELDOCS EHO, međunarodnog festivala dokumenarnog filma Beldoks (Beldocs) u Kulturnom centru Zrenjanina, u toku novembra na programu su dva ostvarenja. U subotu, 5. novembra prikazuje se film „Novo jevanđelje“/The New Gospel. Projekcija počinje u 20 časova. Ulaz je slobodan.

 

Više o filmu:

Koprodukcija: Nemačka, Švajcarska, Italija, 2020, 107′

U Materi na jugu Italije, gradu u kome su Pazolini i Gibson snimili svoje legendarne filmove o Isusovom životu, Milo Rau i politički aktivista Ivan Sagnet zajedno stvaraju biblijsku priču koja bi teško mogla biti aktuelnija, s obzirom na izbegličku krizu u Evropi i svetski pokret Crni životi su važni.

Manifest o solidarnosti sa najsiromašnijima i o pobuni za humaniji svet.

Trejler: https://youtu.be/xfj-QMPhfzE

 

U okviru festivalske turneje u četvrtak, 10. 11. na programu je film „Napolju“/Outside koji će se prikazivatu u terminu od 20 časova.

Ulaz je slobodan.

Više o filmu:

– Tokom revolucije 2014. u Ukrajini, 13-godišnji ulični dečak Roma brzo postaje poznato lice i maskota revolucije. Ali iza maskirne uniforme, sunčanih naočara i neustrašivosti krije se usamljeni dečak iz sirotišta koji pet godina kasnije puni 18 godina i iznenada se opet vraća na ulicu bez ičega u džepu osim upaljača i noža. Hoće li konačno povratiti kontrolu nad svojim životom?

Trejler: https://youtu.be/UnZ3xu9ijtE

FILMSKI MATINE

Film: „Dečak delfin“

 

U okviru filmskog matinea u bioskopu Kulturnog centra Zrenjanina u nedelju, 6. novembra u 11 časova prikazuje se dečji animirani film: «Dečak delfin» . Film je sinhronizovan na srpski jezik.

Nakon pada aviona u more, delfin Danilo spasava malog dečaka iz pobesnelih talasa. Od tada, prijatelji, skoro braća, bezbrižno odrastaju zajedno u čarobnim morskim dubinama. Sve dok jednog dana mir njihovog radosnog malog sveta ne uništi zla hobotnica. On proteruje dečaka na kopno, gde će morati da nauči da živi među ljudima i shvati tajnu svog porekla. Novi prijatelj, dobrodušni kapetan i delfin Danilo pomoći će dečaku da se nosi sa svim nedaćama – bilo na dnu mora ili na misterioznim dalekim ostrvima. Na tom putu, očekuju vas fantastične avanture.

Trejler: https://youtu.be/_S4LEKGbrZ0