Jedanaesta Izborna konferencija Gradske organizacije SPS Zrenjanin održana je  u petak, 19. novembra 2022. godine u hotelu Vojvodina.

Konferenciji su prisustvovali Dušan Bajatović, predsednik pokrajinskog odobra SPS, Branko Ćurčić, član Predsedništva SPS, Aleksandra Đanković, potpredsednica Izvršnog odbora, Boris Novaković, potpredsednik omladine Socijalističke partije Srbije, Zoran Kasalović državni sekretar u Ministarstvu prosvete, predstavnici Opštinskih odbora Sečanj, Žitište, Srpska Crnja, Novi Bečej, Bačka Topola, Gradskog odbora grada Kikinde, delegati, članovi GrO SPS Zrenjanin.

Jedanaestu konferenciju podržali su i koalicioni partneri SPS-a, članovi Gradskog odbora Zrenjanina SNS na čelu sa gradonačelnikom Simom Salapurom, kao i članovi GrO Zrenjanin Jedinstvena Srbija na čelu sa  Goranom Marinkovićem, predsednik GrO Zrenjanin.

Pogledajte video prilog sa 11. Izborne konferencije GrO SPS Zrenjanin OVDE

„Socijalistička partija Srbije  se nalazi u redovnom izbornom ciklusu unutar partije čiji je cilj da  17. decembra održimo Kongres. Nakon odličnog rezultata na prethodnim izborima, na kojima smo imali dobar rezultat koji nam je valorizovao našu poziciju. Sada nam je cilj da podmladimo rukovodstvo stranke, da zadržimo jedinstvo koje imamo, napravimo i nove organizacione oblike partije i da na narednim lokalnim izborima 2024. godine  osposobimo svoju partiju da dobije što veći broj glasova, a samim tim i što veći uticaj na  srpskoj političkoj sceni“, rekao je Dušan Bajatović, predsednik pokrajinskog odobra Socijalističke partije Srbije.

Željka Milošević, pokrajinski poslanik i predsednica Foruma žena GrO SPS Zrenjanin zahvalila se svima koji su bili prisutni i pružili podršku GrO SPS Zrenjanin.

„Velika čast i zadovoljstvo što imamo veliku podršku kako pokrajinskih tako i republičkih organa naše stranke.  S obzirom da je GrO Zrenjanin jedna od stabilnih organizcija SPS koja je na političkoj sceni u našem gradu zajedno sa koalicionim partnerima već deset godina u vlasti. Na jedanaestoj konferenciji, pre svega, biramo predsednika GrO SPS Zrenjanin i imamo samo jednog kandidata, a to je Željko Malušić. U narednom periodu ćemo  sve postavljene zadatke i ciljeve, kako sa pokrajinskog, tako i sa republičkog nivoa izvršavati najbolje, kao i do sada. Kao gradska organizacija uvek smo imali uspeh zato što su  naši izborni rezultati svaki put bili sve bolji i bolji i to je  rezultiralo određenim pozicijama koje smo  dobili, a pre svega to je sada devet odborničkih mesta u Skupštini grada, pomoćnika gradonačelnika, člana Gradskog veća, dva pokrajinska poslanika i jednu narodnu poslanicu. To je nešto što govori koliko je Zrenjanin radio, koji smo uspeh postigli i nadam se da ćemo u narednom periodu ostvariti još bolji rezultat“, rekla je Željka Milošević.

„Želim da istaknem da je Srpska napredna stranka u Zrenjaninu veoma ponosna što sa Socijalističkom partijom Srbije, evo već ulazi u drugu deceniju, kako delimo odgovornost u vršenju vlasti. Mogu da istaknem da smo u ovom periodu imali dobru saradnju sa iskonskom željom da Zrenjanin napreduje i da građani i građanke našeg grada imaju bolji život. Kada se samo setimo, pre deset godina grad je praktično zastao i nije imao nikakav razvoj, a danas imamo ozbiljne projekte, ozbiljna ulaganja, velike investitore u Industrijskoj zoni. Postigli smo ozbiljan pomak kada je u pitanju rešavanje višedecenijskog problema sa zdravom pijaćom vodom u našem gradu i početkom 2024. godine  ni jedan Zrenjaninac neće kupovati flaširanu vodu. Svega toga ne bi bilo bez  saradnje i odgovornosti koju smo imali i od GrO SPS Zrenjanin“, rekao je gradonačlenik Zrenjanina Simo Salapura.

Na XI Izbornoj konfernciji Gradske organizacije SPS Zrenjanin 147 delegata odlučivalo je o 11 tačaka dnevnog reda.

Za predsednika Gradskog odbora SPS u Zrenjaninu izabran je Željko Malušić.

Izabrani su članovi Gradskog odbora u Zrenjaninu.

Odlučeno je ko će biti delegati 11. Kongresa u Beogradu i na 11. izbornoj konferenciji Pokrajinskog odbora.

Za predsednika Pokrajinskog odbora SPS Vojvodine predložen je Dušan Bajatović.

Za dva člana Glavnog odbora SPS predloženi su Željko Malušić, predsednik Gradskog odbora SPS Zrenjanin i Zoran Šemić, predsednik omladine Gradskog odbora SPS Zrenjanin.

Za dva člana Pokrajinskog odbora SPS Vojvodine predloženi su Željka Milošević i Mladen Đaković.