Ženska mreža Stranke slobode i pravde na čelu sa predsednicom Feridom Čustović, ovaj vikend provela je radno u Zrenjaninu. Edukacija svojih članica i širenje mreže, jačanje njihovih veština, jačanje svesti o sposobnosti samih članica je vrlo važno za organizaciju. Motivisanje i angažovanje svojih članica za Žensku mrežu je neophodan okvir za napredovanje.

BUDITE U TOKU – SKINITE APLIKACIJU ZRKLIK OVDE

„Žene su prepoznale ovu stranku kao mesto gde mogu ostvariti svoja prava, koja su u poslednjoj deceniji značajno ugrožena. U susret „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“, koji se obaležava 25. novembra,  članice Ženske mreže Stranke slobode i pravde, dale su podršku ovog vikenda svim ženama u Zrenjaninu, koje nažalost trpe ili su pretpele bilo kakav vid nasilja, sa nedvosmislenom porukom da nisu same i da se nasilje mora prijaviti. Kampanja „16 dana“ obuhvata četiri važna međunaoradna datuma koja povezuju žene, nasilje i ljudska prava. Cilj nam je mobilnost političke, društvene i šire javnosti radi prevencije i suzbijanje nasilja nad ženama. Naša borba traje 365 dana. Osnaživanje žena na polju politike, obrazovanja, zdravstvenog osiguranja, ekonomsko osnaživanje žena, briga o njihovom sigurnom i produktivnom životu, ali i podizanje svesti o svakodnevnim problemima su  samo deo tema sa kojim se kojima se bavi Ženska mreža Stranke slobode i pravde na čelu sa predsednicom Feridom Čustović.

Rad na kolektivnom osnaživanju, kao i rodna ravnopravnost je put ka boljim uslovima života svake žene pojedinačno. Mi iz Zrenjanina sa zadovoljstvom učestvujemo u toj borbi, jer znamo da  je ovom društvu zaista potrebna promena danas, više nego ikada. Kao predsednica  gradskog odbora SSP Zrenjanin pozivam sve naše sugradjanke da nas kontaktiraju i da se pridruže zajedničkoj borbi, da podelimo probleme, zajedo ih rešavamo i uobličimo solidarnost. Da ona koja je uspravljena  ohrabruje i osnažuje onu  drugu koja je nije“, rekla je Sonja Pernat, predsednica  gradskog odbora SSP Zrenjanin.